torsdag 17 november 2022

Torsdagsmordklubben av Richard Osman

 

Originaltitel: The Thursday Murder Club
Längd: 11 h 56 min
Serie: Torsdagsmordklubben (del 1)
Uppläsare: Cecilia Nilsson
"Elizabeth, Joyce, Ibrahim och Ron, alla närmare de åttio, bor på Coopers Chase, ett luxuöst äldreboende på den idylliska engelska landsbygden. På torsdagarna träffas de och ägnar sig åt att efter bästa förmåga lösa ännu olösta brott. Tillsammans utgör de den okonventionella och kreativa Torsdagsmordklubben, ständigt diskuterande över en kopp te eller varför inte ett glas gin eller whisky. När ett mordfall blir verklighet och lik dyker upp på de mest oväntade platser ställs Torsdagsmordklubbens mod och kreativitet på sin spets och de bestämmer sig omedelbart för att hitta mördaren och lösa den kniviga mordgåtan."

Torsdagsmordklubben är en väldigt charmig, smårolig och mysig pusseldeckare. Vi får följa ett gäng härliga pensionärer som träffas varje torsdag för att lösa gamla, kalla mordfall. Men helt plötsligt dras de, till deras stora glädje, in i en färsk utredning när några nya mord inträffar!

Jag gillar verkligen karaktärerna. De är starka och unika personligheter och deras vänskap är väldigt fin. Elizabeth har haft ett spännande och lite mystiskt liv, Joyce är sprudlande positiv, Ibrahim är lite mer lugn och eftertänksam och Ron är en klippa och har inget emot att ställa till med en scen om det behövs.

Det är bara ett trevligt gäng att umgås med i några timmar helt enkelt. Den är väldigt lätt att lyssna på och dras med i. Perfekt när man inte vill ha något alltför mörkt!

2 kommentarer: