onsdag 23 november 2022

Mannen som dog två gånger av Richard Osman

 

Originaltitel: The Man Who Died Twice
Längd: 12 h 0 min
Serie: Torsdagsmordklubben (del 2)
Uppläsare: Cecilia Nilsson
"Ibrahim, en av de fyra i Torsdagsmordklubben på Cooper Chase råkar illa ut vid ett rån. Förövaren är en 16-årig pojke med band till den lokala knarkdrottningen Connie. Elizabeth, Ron och Joyce bestämmer sig omedelbart för att sätta fast den skyldige.

Den svindlande jakten på de inblandade blir upptakten till en rad ovanliga och blodiga händelser som leder till oväntade avslöjanden om Elizabeths tidigare liv, innan den inte alldeles snövita sanningen avslöjas. Några blir livets vinnare, några förlorar allt - inte bara förmögenheter."

 Andra delen om det härliga gänget i Torsdagsmordklubben är ännu bättre än första! 

Nu känner jag karaktärerna riktigt bra och det blir lättare att bara hoppa in i handlingen och hänga med på deras äventyr. Det är verkligen charmigt och underhållande samtidigt som det blir oväntat spännande ibland och känslosamt. När Ibrahim råkar illa ut blir jag lika upprörd som hans vänner och jag älskar hur de ställer upp och ser till att rättvisa skippas, även om det kanske inte är på det sätt man förväntar sig.

Det finns så många twister i berättelsen och jag imponeras av hur författaren lyckas knyta ihop allt. Jag har dessutom inte en chans att lista hur det ligger till. Inblandat i all spänning och charm kommer ibland små iakttagelser om hur det är att bli äldre, att redan ha förlorat sin livskamrat eller se personen sakta försvinna när minnet bit för bit blir sämre. De delarna är väldigt fina och kärleksfullt skrivna.

Letar man deckare som är kluriga, charmiga, roliga och spännande är det här en bra serie att plocka upp. Jag trodde faktiskt inte att böckerna skulle vara något för mig men jag är glad att jag bestämde mig för att prova och blev motbevisad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar