torsdag 24 november 2022

Kulan som inte träffade av Richard Osman

 

Originaltitel: The Bullet That Missed
Sidor: 397 (Inbunden)
Serie: Torsdagsmordklubben (del 3)
Recensionsexemplar: Från Albert Bonniers förlag, tusen tack!
"Det är en vanlig torsdag, om det nu finns vanliga dagar för gänget i Torsdagsmordklubben, när de blir indragna i förvecklingarna kring två mord som skett med tio års mellanrum. Elizabeth har dessutom ett besök som tvingar henne att välja mellan att döda eller bli dödad.

Medan pensionärerna i Torsdagsmordklubben finner nya vänner i en tv-stjärna, skumma pengatvättare och en före detta KGB-agent kämpar de för att hindra mördaren från att slå till igen..."

Den här serien blir bara bättre och bättre för varje bok. Karaktärerna börjar kännas som gamla vänner och jag tycker det är uppfriskande att hänga med på deras äventyr. De har dessutom en härlig inställning till det mesta de råkar ut för!

Mordmysterierna är kluriga och intressanta. Speciellt det som hände för tio år sedan, det fångar mig verkligen. Våra vänner får hjälp från alla möjliga och omöjliga håll och det bidrar till det charmiga och roliga i berättelsen. 

Mest av allt gillar jag vänskapen som finns i gruppen. Jag uppskattar också att det finns ett lite mer allvarligt stråk just när det gäller att åldras och se de man älskar åldras efter ett långt liv tillsammans. Jag trodde som sagt inte att de här böckerna skulle vara riktigt rätt för mig men jag är så glad att jag testade dem ändå. Det är inte ofta jag orkar sträckläsa en serie så att jag gjort det med de här tre är ett riktigt bra betyg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar