måndag 27 juni 2022

Liket i biblioteket av Agatha Christie

 Originaltitel: The Body in the Library
Sidor: 156 (Pocket)

"Vem var den mystiska flicken som man fann strypt i överstens bibliotek? Byns tungor klapprade av nyheter, särskilt sedan det blivit bekant att hon var utomordentligt vacker. Och översten av alla! Hade den stadgade, buttre officeren ett okänt förflutet?  
Men en av skvallertanterna vägrade att tro på det flitiga pratandet. Miss Marple hade sina egna idéer. Det var något som inte stämde. Långsamt kommer fakta fram i ljuset. Miss Marple sätter i gång en privat utredning på sitt eget speciella sätt. Och då vet man hur det går..."

Det blev en till bok av Agatha Christie den här månaden! En liten kortis. Inte ens 200 sidor landar den på. Men lika klurig som alltid.

I förra inlägget nämnde jag ju att det var väldigt mycket misstro mot alla som inte är engelsmän. I den här är det väldigt tydligt att kvinnosynen inte var den bästa under tiden den skrevs. Man får läsa och ta det för vad det är, en produkt av sin tid. 

Miss Marple är med här också och jag tycker verkligen om henne som karaktär. Hon smälter så lätt in i bakgrunden, iakttar och ser detaljerna som alla andra missar. Mysteriet är inte det bästa jag läst av Christie men fortfarande underhållande och jag kan som vanligt inte lista ut något i förväg. 

Jag har många olästa Christie-böcker som väntar i hyllan och jag ser fram emot att läsa dem.

6 kommentarer:

  1. Härligt med två Agatha Christie på en månad! Tror inte jag läst den här. Dem med Miss Marple i är favoriter. ;)

    SvaraRadera
  2. Agatha Christie är verkligen deckardrottningen!

    SvaraRadera