måndag 6 juni 2022

Konungarnas dal av Christian Jacq

 

Originaltitel: La Pierre de Lumière Néfer le Silencieux
Sidor: 359 (Kartonnage)
Serie: Vishetens sten (del 1)
"I byn Sanningens plats bor ett brödraskap av hantverkare och artister vars uppgift det är att skapa faraonernas evighetsbyggnader i Konungarnas dal. Här finns också den märkliga Vishetens sten som kan förvandla "korn till guld och materia till ljus".

En natt råkar löjtnant Mehy få se en transport av stenen från byn till Faraos evighetsbyggnad. Han blir helt förtrollad och bestämmer sig för att till varje pris erövra skatten och bli herre över hela Egypten. Och han skyr inga medel!"

För herrans många år sedan fick jag del 2 och 3 i den här serien och det dröjde innan jag fick tag på del 1 och 4. Sedan har det dröjt ännu några år innan jag faktiskt plockade upp första boken men nu är det äntligen gjort!

Jag tycker Egypten och dess historia är väldigt intressant. Konungarnas dal där faraonerna begravdes är fascinerande och har en ganska stor betydelse i den här berättelsen. Vi får följa några olika karaktärer, en som föddes i Sanningen plats men har vandrat runt för att försöka lista ut vad han vill göra med sitt liv, en annan som gör allt i sin makt för att komma in i Sanningens plats för att kunna teckna, och löjtnant Mehy som vill åt hemligheterna som finns där. 

Stora delar av boken är väldigt lättlästa och jag kan dras in i händelserna och alla karaktärers liv. Speciellt mannen som föddes i Sanningens plats, det är en karaktär jag tycker om. Ivrig, som tecknaren heter, är ganska irriterande men växer ändå lite under bokens gång. 

Men, det finns sexscener här som fått mig att gråta av skratt. Jag har läst högt för sambon. Jag har delat med mig till vänner på Instagram. Det har varit hysteriskt underhållande men jag tror inte det var det som var meningen. 

Jag kommer fortsätta med serien någon gång men sexscenerna kanske kan skippas helt och hållet.

2 kommentarer:

  1. Efter att ha fått läsa lite av sexscenerna så håller jag nog med dig! XD Skulle också skippa dem. Annars låter boken väldigt intressant :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha ja vi får hålla tummarna att de inte fortsätter i del två :p Du får säkert höra om det på instagram i fall det blir mer som är riktigt dåliga :p

      Radera