måndag 20 juni 2022

Ett mord annonseras av Agatha Christie

Originaltitel: A Murder is Announced
Sidor: 254 (Inbunden)

""Härmed tillkännages att ett mord kommer att äga rum på Little Paddocks fredagen den 29 oktober klockan 6.30 e.m."

Annonsen i den lilla lokaltidningen väcker förvåning och förfäran hos många i staden. Det måste väl ändå vara ett skämt? I tron om att någon slags lek ska äga rum beger sig många av stadens invånare till Little Paddocks på fredagskvällen. Precis klockan halv sju slocknar ljuset, allt blir svart och tre skott går av. Miss Marple råkar av en händelse befinna sig i närheten och bestämmer sig för att lösa det bisarra fallet."

Det blir alltid väldigt lätt och mysig läsning när jag plockar upp en Christie-bok. Spänningen är där, mysteriet är riktigt klurigt och jag förstår aldrig hur det hänger ihop innan allt avslöjas i slutet. Jag vet precis vad jag kan förvänta mig och det är tryggt. 

Själva grunden i den här berättelsen tycker jag är riktigt spännande! Tanken på att annonsera ett mord och få folk att samlas på ett ställe i tron att det är någon sorts lek där de ska lösa en mordgåta tillsammans. 

Jag har haft väldigt trevliga lässtunder med boken även om det märks att den är skriven i en annan tid. Det är otroligt mycket misstro mot alla som inte är engelsmän. Just de delarna är inte jätteroliga att läsa och blir en aning tjatiga när det upprepas om och om igen. 

Annars är boken snabbläst och jag hålls intresserad genom hela storyn. Dessutom är Miss Marple en av mina favoritkaraktärer från Christies böcker så det är alltid lite extra roligt att läsa om henne. Jag blev sugen på att se om någon av filmatiseringarna med Geraldine McEwan i huvudrollen. Det är alltid henne jag ser framför mig när jag läser om Miss Marple!

4 kommentarer:

 1. Den här tror jag inte att jag har läst. Har nog sett filmatiseringen som du nämnde men minns inte allt. Så nästa Christie-bok jag plockar upp kommer bli den här! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du blev så sugen på att läsa den! 😃

   Radera
 2. Så snyggt omslag!
  Håller också med om att hennes böcker ofta känns lite daterade och en del saker upprepas för mycket men själva mysteriet håller ju oftast än!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det! Boken har inget skyddsomslag men det gör verkligen inget när själva boken ser ut sådär :) Önskar fler förlag gjorde såna fina grejer under skyddsomslaget nu för tiden!

   Radera