onsdag 15 juni 2022

Sommarmöten av Emily Henry

 

Originaltitel: People We Meet on Vacation
Sidor: 429 (Inbunden)
"Poppy och Alex. Alex och Poppy. De har egentligen ingenting gemensamt. Hon är impulsiv, han är jordnära. Hon har en omättlig reslust, han föredrar att stanna hemma med en bok. Och ändå, av en lycklig slump, har de varit bästa vänner ända sedan de gick på college. Och varje år, i tio års tid, har de gjort en resa tillsammans, bara Poppy och Alex.

Tills för två år sedan, när de förstörde allt. Och de har inte pratat sedan dess.

Poppy borde ha allt hon önskar, men hon har fastnat i gamla hjulspår. Hon inser att senast hon var riktigt lycklig var under den där sista resan med Alex. Så hon bestämmer sig för att försöka övertala honom att följa med på ännu en sommarresa. Mirakulöst nog tackar han ja. Nu har hon en vecka på sig att lappa ihop deras vänskap. Om hon bara kan undvika elefanten i rummet som hela tiden har hotat deras utåt sett perfekta relation Vad kan gå fel?"

Sommarmöten av Emily Henry är perfekt sommarläsning. Lättsmält, somrig och full av kärlek. Någon gång per år är det tydligen precis vad jag behöver och det här var ett perfekt tillfälle för mig att plocka upp boken.

När jag väl hade en ledig kväll så läste jag en stor del av den och önskade att jag kunde stanna upp sent för att hinna läsa ut den. Jag ville verkligen inte sluta men klockan skulle ringa tidigt, det gjorde så att jag längtade hem till den hela nästa dag.

Det här är egentligen inte en bok jag vanligtvis skulle fastna för. Det finns inte några mörkare undertoner eller djupare problem. Det handlar om två bästa vänner som under väldigt lång tid har försökt ignorera att de gillar varandra mer än så. Och efter en händelse två år tidigare har de inte pratat alls. Nu vill Poppy försöka reparera deras vänskap och många känslor kommer upp till ytan. 

Man får precis det man förväntar sig att få, en berättelse med lyckligt slut. Jag gillar verkligen vänskapen mellan Poppy och Alex. Den är riktigt fin och får mig att le många gånger. Andra gånger har jag suttit med tårar i ögonen, det hade jag faktiskt inte trott när jag började läsa.

I juli kommer nästa bok av Henry på svenska, Bokälskare, jag kommer att skaffa den också och ha den på vänt i hyllan till nästa gång jag behöver något i den här stilen.

4 kommentarer:

 1. Låter som en bra bok. Tack för tips.

  SvaraRadera
 2. Denna ska jag låna från biblioteket. Vad tyckte du om översättningen? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inget att anmärka på översättningen! :) Inget som jag reagerade på :)

   Radera