onsdag 2 mars 2022

När grannen tystnar av Sofia Rutbäck Eriksson

 

Originaltitel: När grannen tystnar
Längd: 6 h 39 min
Serie: Katarinas eminenta detektivbyrå (del 8)
Uppläsare: Ellen Jelinek
"Malmuddens främste bagare Klas är ett nervvrak inför sin första dag som nämndeman i Luleå tingsrätt, men Katarinas eminenta detektivbyrå skrider till undsättning. Med sådant moraliskt stöd klarar Klas förstås dagen med livet i behåll, vilket däremot inte är fallet för domare Tikkanen som oväntat segnar död ner. Naturliga orsaker, tror polisen. Mord! hävdar Katarina. 
Som om inte domarens död och den sedvanliga tävlingen med ordningsmakten vore nog, måste Katarina ta reda på om föremålet för pensionärsgrannen Gretas kärlek verkligen är allt han utlovar att vara, samt bestämma sig för vem hon själv vill ha. Aldrig har Malmudden och Tinder varit så fullt av karlar och allas blickar dras till vår kära detektivbyrå."

Katarina och Greta är tillbaka för att utreda ett underligt dödsfall! Samtidigt som Greta riskerar att få sitt hjärta krossat och Katarina gör allt hon kan för att skydda och hjälpa sin bästa vän. 

Det finns inget bättre än att slå på en ny bok om det här underbara kompisparet när världen är galen och hjärnan är trött efter en slitig (men rolig!) jobbvecka. Då är det både tryggt och uppmuntrande att umgås med Katarina och Greta ett tag. 

I den här delen ryms verkligen alla sorters känslor. Jag skrattar, blir arg, blir tårögd, blir alldeles varm i hjärtat. När man följt de här karaktärerna genom så många böcker blir de som vänner. Jag väntar som vanligt spänt på nästa del för att se vilka äventyr och upptåg våra hjältinnor kommer vara med om.

2 kommentarer:

  1. Vad mysigt det låter! Jag har med flit låtit bli den här serien för jag tyckte att den verkade tramsig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker den är mysig och det är en serie som alltid gör mig glad när jag lyssnar :) Men jag vet faktiskt inte vad du skulle tycka om den!

      Radera