måndag 24 januari 2022

Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker

 

Originaltitel: The Art of Hearing Heartbeats
Sidor: 332 (Inbunden)
"Tin Win är framgångsrik advokat i New York. Han kommer ursprungligen från Burma men hans amerikanska familj, hustru och två barn, vet nästan ingenting om hans uppväxt och bakgrund. 
En dag strax efter att dottern Julia avlagt sin juridikexamen försvinner han utan ett ord. Familjen tvingas till slut acceptera att spåren slutar i Bangkok. Fyra år senare hittar Julia ett fyrtio år gammalt kärleksbrev som hennes far skrivit till en okänd kvinna i en by i Burma. 
Hos Julia tänds åter hoppet och hon bestämmer sig för att söka upp kvinnan i brevet. När Julia kommer till den lilla byn bland bergen hamnar hon i en främmande värld. I byns tehus lär hon känna en man som berättar en märklig historia om den blinde pojken och flickan med de missbildade fötterna, om det som står skrivet i stjärnorna och om kärlek som övervinner allt."

Konsten att höra hjärtslag är en bok som var otroligt populär för några år sedan. Alla läste den och älskade den. Jag blev lite avig mot den just på grund av den otroligt hypen och plockade aldrig upp den. Men så fick jag låna den av Rebecka och då var det bara att läsa! 

Och jag får erkänna, den är faktiskt bra. Det är en fin och lite annorlunda kärlekshistoria som dottern till en försvunnen man får höra när hon försöker hitta sin pappa. Vi reser från New York till en liten by i Burma och miljön målas upp riktigt levande. Jag kan se byn framför mig och går på vägarna bredvid Tin Win.

Även om pappans beslut att bara överge sin familj och försvinna känns lite sådär så är det till stor del en vacker berättelse som berörde under läsningen. 

Jag kan mycket väl tänka mig att läsa vidare i den här Burma-serien i framtiden. Det blev en positiv överraskning, jag trodde inte att jag skulle fastna för den så mycket.

6 kommentarer:

 1. Kul att du gillade den. :) Jag har fortfarande inte läst de andra böckerna i serien, men det blir väl någon gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, någon gång! Man ska inte stressa ;p

   Radera
 2. Jag har läst alla böckerna i serien, men trodde som du att det inte var nåt för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är härligt när man får en så positiv överraskning :)

   Radera
 3. Jag tyckte också om den. Den hade en speciell känsla över sig på något sätt. Man är verkligen där med karaktärerna. :)

  SvaraRadera