onsdag 19 januari 2022

Cujo av Stephen King

 

Originaltitel: Cujo
Sidor: 342 (Pocket)
"Cujo, en sanktbernhardshund på nästan hundra kilo, är den bästa vän Brett Chamber, tio år gammal, någonsin har haft. En dag jagar Cujo ner en kanin i en håla i marken. I denna håla bor det rabiessmittade fladdermöss. Vad som sedan sker med Cujo och de stackare som råkar komma i hans närhet avslöjas i Stephen Kings hittills mest spännande rysarroman."

För länge, länge sedan såg jag filmatiseringen av Cujo. Jag kan inte påstå att jag minns mycket, bara att en mamma och son var fast i en bil med en galen hund utanför. Kanske borde jag se om den? Om jag klarar av det. 

Nu är boken läst i alla fall! Det var intressant att plocka upp en av Kings äldre böcker. Den här gavs ut 1981. Det är en berättelse som går lite upp och ner. Vissa delar är hur spännande och nervslitande som helst. Andra är ganska tråkiga. 

Medan mamman och sonen kämpar för överlevnad är pappan iväg på affärsresa och jag måste säga att delarna från hans resa inte intresserade mig alls. Jag brydde mig verkligen inte om hur hans reklambyrå skulle ro iland sitt uppdrag. Jag ville tillbaka till den lilla staden där Cujo sakta blev sämre och sämre och till slut tappade allt förstånd. 

Samtidigt som tanken på en aggressiv sanktbernhardshund är riktigt skrämmande kan jag inte låta bli att tycka synd om Cujo som sakta försvinner in i en sorts galenskap när sjukdomen tar över mer och mer. Trots de långsamma delarna tyckte jag ändå om läsupplevelsen och slutet överraskade mig på riktigt. Jag får återkomma med åsikter om filmen om jag vågar se om den!

8 kommentarer:

 1. Vilken underbar bild! :) Det var f.ö. inte igår man läste den boken (och precis sådär minns jag att den såg ut). Filmen bestod nog av mycket rabiesdregel, om jag inte kommer ihåg fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Haha ja jag har samma minne av filmen.

   Radera
 2. Jag har sett filmen, grymt otäck tycker jag. Men jag tycker om hundar ändå, trots filmen och din hund är ju så gullig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är inte riktigt lika läskig som Cujo :)

   Radera
 3. Så härlig bild! 😍 Den här har jag inte läst än men den väntar i hyllan. Jag kommer nog känna likadant om pappans affärsresor. Undrar om man bara kan skumma igenom dem delarna? Eller missar man för mycket? 😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :D Jag skulle säga att det går fint att skumma större delen av de delarna :P

   Radera
 4. Jättesöt bild på Nitro och Cujo har jag inte läst jag har bara sätt filmen från 80-talet. Hoppas och vill en dag läsa boken jag med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Borde se om filmen någon gång för det var länge sen för mig :)

   Radera