onsdag 17 november 2021

Handbok för spökjägare av Tony Martinsson & Niclas Laaksonen

 

Originaltitel: Handbok för spökjägare
Sidor: 112 (Inbunden)
Ålder: 9-12
Recensionsexemplar: Från Bonnier Carlsen, tusen tack!
"Misstänker du att det spökar på hemma, hos din kompis eller i skolan? Varför inte ta reda på det själv - med hjälp av Spökjägarens handbok!

Tony och Niclas i Laxton Ghost jobbar som spökjägare och syns i bland annat prisbelönta TV-programmet Spökjakt med Jocke och Jonna. I den här boken berättar de hur det går till när de undersöker gamla hus. De visar också sin utrustning, delar med sig av sina bästa tips och berättar om vad de själva har varit med om när de besökt Sveriges mest hemsökta hus.

Du behöver inte tro på spöken för att läsa och rysa till Spökjägarens handbok! Efter läsningen, använd fyll-i-delen i boken och gör en egen undersökning. Om du törs.."

Jag följer LaxTon Ghost Sweden på youtube och tycker verkligen om att kolla på deras utredningar. Så när jag fick frågan om jag ville läsa Handbok för spökjägare tackade jag snabbt ja! 

Den här boken riktar sig mot yngre läsare som är intresserade av hur Laxton gör när de åker runt och utreder hemsökta platser. Det finns tips på hur man kan gå till väga om man vill göra en egen utredning och vad som behövs. De beskriver sin egen utrustning men berättar också att man inte behöver ha alla grejer de har. 

Boken tar också upp den tragiska händelse i deras barndom som gjorde att de började intressera sig för vad som händer efter döden. Det kan nog vara bra att det finns någon vuxen i närheten som den yngre läsaren kan prata av sig med efter att man har läst just den delen. Det är väldigt sorgligt. 

Sedan blir det också lite spännande när de berättar om några av alla platser de varit på och vad som hänt där. Ett ställe beskrevs så bra att jag var tvungen att leta upp videon på Youtube och kolla på den igen. De har även med spökrapporter från följare som berättar om egna upplevelser runt om i Sverige.

Det är en perfekt bok för alla yngre som är intresserade av spöken och hemsökta platser. Kanske några av bokens läsare blir framtidens spökjägare!

Något som egentligen inte har med själva boken att göra men som hände med creepy timing var att två separata batteridrivna ljus tändes samtidigt och släcktes samtidigt med ungefär två timmars mellanrum samma kväll som jag läste Handbok för spökjägare. Någon som ville säga hej eller försöka skrämma mig lite med tanke på boken? Vem vet, men jag kan säga att hjärtat slog lite hårdare både gångerna jag upptäckte det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar