onsdag 3 november 2021

Ett gott nytt år av Malin Stehn


Originaltitel: Ett gott nytt år
Längd: 11 h 59 min
Uppläsare: Fredde Granberg, Anna Maria Käll & Charlotta Jonsson
"17-åriga Jennifer försvinner från en fest. I en annan del av staden skålar hennes mamma Lollo in det nya året med sina gamla vänner, Nina och Malena. De har inte så mycket gemensamt längre, men familjernas nyårsfirande är fortfarande tradition.

När föräldrarna vaknar efter en kväll med för många glas och lite för mycket ärlighet är mardrömmen ett faktum.

Försvinnandet sätter vännernas värld i gungning och mörka hemligheter tvingas upp till ytan. Hur väl känner de varandra? Och vad hände egentligen på nyårsnatten?"

Ett gott nytt år är en perfekt bok för alla som vill ha lite spänning utan att behöva följa polisarbete. Här får vi istället följa två familjer som påverkas på olika sätt av en tonårsflickas försvinnande. Ljudboken har dessutom tre uppläsare som gestaltar de tre huvudkaraktärerna och det gör den extra trevlig att lyssna på. 

Vi får lära känna Nina och Fredrik, ett gift par som låter sin dotter ha en nyårsfest medan de själva åker till Lollo och hennes man för att fira in det nya året. Lollos dotter försvinner från festen och sedan får vi följa Nina, Fredrik och Lollo. Vi får se hur det påverkar dem och vilka hemligheter alla bär på. 

Jag tyckte den var intressant och uppläsarna gjorde verkligen ett bra jobb med att få fram karaktärernas känslor och reaktioner. Det är ingen bok som kommer leva kvar i tankarna men det var bra underhållning medan jag lyssnade på den och ibland behöver inte böcker vara mer än så. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar