torsdag 12 december 2019

Änglaleken av Aline Lilja Gladh


Originaltitel: Änglaleken
Sidor: 398 (Inbunden)
Serie: Örbyhusserien (del 2)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack!
"HON KRÄLAR RUNT I BLODET. Mannen har inget ansikte längre, ändå vet hon vem han är och det är inte första gången hon ser döden på nära håll ...
Vintern har bäddat ner Örbyhus i en låda med iskall bomull. Bygden behöver läka. Lo Karlberg med. Hon har börjat måla igen och mammakänslorna flödar, men lugnet blir inte långvarigt.
En gammal skolkamrat avrättas framför ögonen på några lajvande ungdomar och Los polisgener kräver sin plats.Vendels skogar bär på hemligheter få vill kännas vid och en aktad skogspamp vill sälja sin mark till ett utländskt storföretag. Conny oroar sig för att hans gäng har något med avrättningen att göra, samtidigt som han slåss mot livsfarliga rykten och förlorad respekt.
För vem kan man lita på när snöstormen sliter i husknutarna och piskar mot fönstren? Vad döljer sig bakom stängda ytterdörrar och slutna ögonlock?
När andra söker svar, vet Ängeln hur allt ska sluta..."
Förra månaden läste jag Tändstickan, som är första delen i den här serien. Jag tyckte den var riktigt spännande men hade svårt för karaktärerna. I den här boken lossnar det ordentligt och jag har inte alls lika mycket problem med dem!

Dessutom är den här också en bladvändare av rang. Jag sträckläste stora delar och ville verkligen inte sluta. Jag är ganska säker på att jag svarat på saker utan att veta vad jag svarat på när sambon försökt prata med mig och jag haft boken i händerna.

Det är tydligt att Aline Lilja Gladh klarar av att hålla i många trådar samtidigt och dessutom knyta ihop dem i slutet på så smidiga sätt. Jag förstår verkligen inte hur allt hänger ihop, det går inte att förutspå vad som kommer hända. Det är självklart ett riktigt bra betyg för det håller mig nyfiken under läsningen.

Den här boken har speciellt en scen som är riktigt obehaglig, som jag mådde illa när jag läste för jag kunde inte låta bli att tänka på hur det skulle vara att befinna sig i den situationen. Vilken mardröm. Jag var inte alls beredd på hur mörkt och vridet det skulle bli och det kröp verkligen in under huden på mig.

Hade jag haft tredje boken hemma hade jag slängt mig över den på en gång, men tyvärr är den inte ens utgiven så nu måste jag vänta! Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge heter det väl.

4 kommentarer:

 1. Jag blev glatt överraskad av den första boken, som en snäll bloggkompis gav mig, så uppföljaren, dvs denna, står på min inköpslista. Extra roligt för att det är en uppländsk författare (jag bor ju i Uppsala).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillade du första så kommer du nog gilla den här också! :)

   Radera
 2. Det är svårt att inte bli nyfiken på dessa :)

  SvaraRadera