måndag 16 december 2019

I skogsfruns våld av Vilhelm Sundbom & Jonas Sjöblom


Originaltitel: I skogsfruns våld
Sidor: 140 (Kartonnage)
Serie: Bortrövad (del 2)
Ålder: 9-12
Recensionsexemplar: Från Sunflower Produktion AB, tusen tack!
"Bortrövad är en nervkittlande äventyrsserie som tar läsaren med rakt in i hjärtat av den svenska sagomytologin. Fånge i berget och I skogsfruns våld handlar om de två syskonen Li och Tim som blivit bortrövade av olika mytologiska varelser och nu gör allt för att hitta varandra. De två böckerna utspelar sig samtidigt, men ses ur var och en av de två syskonens perspektiv. Böckerna går att läsa utan inbördes ordning."
I oktober skrev jag om första delen i den här serien, Fånge i berget. Nu har andra delen kommit ut och den utspelar sig samtidigt som första boken men ur systern Lis perspektiv.

Medan Tim är fånge hos trollen får Li träffa skogsfrun och hennes djurvänner. Hon blir utsänd på ett uppdrag för att hjälpa skogsfrun med några kor. Det blir självklart farligt och spännande! Jag gillar verkligen böcker som använder sig av gammal folktro för att skapa en berättelse. I den här boken får vi träffa flera olika väsen, en skum liten typ som bor på en övergiven gård till exempel.


Illustrationerna av Jonas Sjöblom fortsätter att imponera. De är så snygga och välgjorda! Jag hade absolut kunnat ha några av dem som tavlor.


Li är precis som sin bror en väldigt modig karaktär. Hon vill göra allt hon kan för att hitta honom och det spelar ingen roll att hon utsätts för fara, hon ger aldrig upp! Letar man spännande berättelser som verkligen kan dra in en läsare så är de här riktigt bra.

2 kommentarer:

  1. Jag känner verkligen att jag måste läsa de här böckerna! Verkar så himla bra och intressanta :D

    SvaraRadera