måndag 30 december 2019

En oväntad jul av Natalie Cox


Originaltitel: Not Just for Christmas
Sidor: 261 (Inbunden)
"Charlie älskar inte julen. Särskilt inte den här julen. Charlies pojkvän har lämnat henne för sin personliga tränare, hennes mamma har åkt på en långresa med sin senaste man och som lök på laxen har hennes Londonlägenhet blivit förstörd i en gasexplosion. 
Singel, med lätt hjärnskakning och tillfälligt hemlös, inser Charlie att hon bara har ett ställe att åka till: sin kusins Jez hundpensionat i Devon. Charlie är inte precis en hundperson, men hur illa kan det vara. Planerna på en stillsam jul i en charmig liten by kommer snabbt på skam, när Jez bestämmer sig för en spontan julresa och lämnar Charlie ensam med hundpensionatet. 
Den gravida beaglen Peggy och den ängslige grand danoisen Malcolm verkar ha bestämt sig för att hålla Charlie på tå. Och var är Cal, den outhärdligt nedlåtande men stilige veterinären, när man behöver honom? Nedräkningen till julafton pågår, och Charlies liv har aldrig känts så rörigt men med lite hjälp av sina nya fyrfota vänner, kanske hon kan lära sig ett och annat om att leva i nuet, omfamna det oväntade och att vara öppen för kärleken."
Det här var en riktigt mysig julberättelse. Hundar, jul, kärlek och lite humor i en perfekt blandning! Den har egentligen inte den där dosen av mörker som jag brukar vilja ha i en feelgood men den här gången gick det bra ändå. Jag satt faktiskt och skrattade flera gånger, något jag inte alls var beredd på!

Charlie, som är huvudkaraktären, har inte den bästa julen med tanke på allt som hänt henne. Men trots allt så känns hon som en positiv person. Hon är lite ledsen ibland men tar sig ändå an allt det nya med hundarna och pensionatet och tänker att hon visst kan klara det. Hon är inte direkt deppig över att hennes förhållande tagit slut utan känner att det kanske egentligen borde ha hänt tidigare, vilket är ganska uppfriskande att läsa om. Jag gillar henne helt enkelt!

Sedan kanske mitt mattehjärta får sina nerver lite förstörda när hon lämnas ensam med ett hundpensionat och hundar med ganska speciella egenheter. Men då är det tur att det bara är en bok! Det bidrar till en hel del roliga situationer i alla fall.

Skulle det här vara en film skulle det nog räknas som en romantisk komedi. Vissa stunder känns det verkligen som att författaren har tänkt att man ska himla med ögonen lite, som att det är skrivet med glimten i ögat och det gör att jag kan läsa den och inte ta de stunderna på för stort allvar. De stör mig inte lika mycket som om jag hade trott att hon var allvarlig med dem.

Jag tyckte om den och det var perfekt lättsmält läsning när min hjärna var trött en period då det var fullt upp på jobbet på dagarna.

10 kommentarer:

 1. Jag gillade också den här. :) Alldeles lagom lättsam och härliga hundar.

  SvaraRadera
 2. Den låter ju otroligt mysig! :)

  SvaraRadera
 3. Kan tänka mig att det varit ganska mycket på jobbet vid den här tiden. Då är det skönt att läsa något lätt! :) Jag brukar ha ganska svårt för feelgood men när det gäller julböcker brukar det gå ganska bra faktiskt.

  SvaraRadera
 4. Detta lät som en bra och mysig bok! Man blir definitivt sugen på att läsa den i alla fall :D

  SvaraRadera
 5. Jag var lite nyfiken på denna och tänkte läsa den i december men det blev inte av och nu känns det inte aktuellt. Kanske nästa jul?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa jul förtjänar den absolut en plats!

   Radera