onsdag 11 december 2019

Makten av Dean Koontz


Originaltitel: The Whispering Room
Sidor: 492 (Inbunden)
Serie: Jane Hawk (del 2)
Recensionsexemplar: Från Bokfabriken, tusen tack! 
"Du kan kan inte vänta.
Befäst ditt ditt öde.
Din belöning blir berömmelse.
Orden upprepas, gång på gång, i den vänliga och älskade läraren Cora Gundersuns huvud medan hon spränger sig själv och sin bil på öppen gata. Offren för det kallblodiga dådet är många.
Dagboksanteckningar som hittas efter det blodiga dådet tyder på att Cora måste ha varit galen, men FBI-agenten Jane Hawk vet bättre.
Hennes utredning leder henne till en hemlig sammanslutning, som konspirerar att ta makten över USA med ny skrämmande teknik. USA:s framtid står och faller med Jane Hawk."
Jag tyckte att första delen i den här serien, Tystnaden, var riktigt bra. Och den här andra boken alltså, den var om möjligt ännu bättre! När jag hade slagit igen den efter att sista sidan var läst kändes det som att jag hade andats kanske två gånger under hela läsningen. Så spännande var det från början till slut. Nerverna kröp utanpå huden och nu önskar jag verkligen att jag hade resten av serien att fortsätta på direkt.

I den här boken får vi träffa lite fler karaktärer som man börjar bry sig om. Vilket så klart gör att man oroar sig ännu mer och bara väntar på att något ska gå riktigt fel. Alla kan inte klara sig, sådan tur kan man inte ha, så snäll kan en författare inte vara. Så man sitter där, med känslan av att inte andas och försöker förbereda sig.

Jag tänker inte skriva något mer om handlingen eftersom det är andra boken i en serie. Jag rekommenderar den istället helt enkelt helhjärtat om ni letar efter något spännande att plocka upp själva eller ge bort. Det är en serie som verkligen borde läsas i rätt ordning så börja med Tystnaden innan ni går vidare till Makten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar