måndag 5 september 2016

The Amityville Horror av Jay Anson


Originaltitel: The Amityville Horror
Längd: 6t 28min
Uppläsare: Ray Porter
"In December 1975, the Lutz family moved into their new home on suburban Long Island. George and Kathleen Lutz knew that, one year earlier, Ronald DeFeo had murdered his parents, brothers and sisters in the house, but the property complete with boathouse and swimming pool, and the price were too good to pass up. 
Twentyeight days later, the entire Lutz family fled in terror. This is the spellbinding, bestselling true story that gripped the nation, the story of a house possessed by evil spirits, haunted by psychic phenomena almost too terrible to describe."
1974 sköt Ronald DeFeo Jr. ihjäl sin mamma, pappa och sina fyra syskon i deras hem i Amityville. Han påstod att han var besatt av något som tvingade honom att göra det. Ett år senare flyttar George och Kathleen Lutz in i huset med sina tre barn och sin hund. Den här boken är deras historia, om vad som hände under de 28 dagar de stannade där, eller som de själva sagt efter, det mesta i boken stämmer, vissa saker har författaren tagit fel på eller gjort om själv.

Nästan på en gång börjar underliga saker hända runt omkring dem och deras personligheter förändras. De börjar bråka mer, George kan inte hålla värmen hur mycket han än eldar och Kathleen känner hur någon hon inte ser rör henne vid flera tillfällen. Flugor dyker upp i stora mängder fast det är mitt i vintern och deras dotter pratar om sin nya vän Jodie som visar sig som en gris med röda ögon.

Jag såg en booktuber som hade läst den här boken och blev nyfiken. Jag har bara sett filmversionen från 2005 tidigare och aldrig ens tänkt på att det finns en bok. Letade runt på Storytel och såg att den fanns, yay! Den är inte så lång så det tog kanske två dagar att lyssna färdigt.

Det här är en sådan grej som fascinerar mig, vilket ju låter helt sjukt, jag vet. Men jag har googlat om både vad som hände familjen DeFeo och Lutz efter att ha lyssnat på den här boken. Jag blir nyfiken helt enkelt. Jag tänker inte uttala mig om vad som skrivs är sant eller inte, jag var inte där, jag kan inte veta. Det är spännande att lyssna i alla fall, och om det är sant är det chockerande att de ens stod ut i 28 dagar. Jag hade tagit mitt pick och pack och stuckit mycket tidigare.

Nu tror jag att jag måste se om filmen också, det skulle vara lite kul nu när jag läst deras berättelse och se hur mycket som blivit ändrat.

2 kommentarer:

  1. Har läst om fallet med Amityville och sett den första filmatiseringen. Måste faktiskt ta och läsa boken. Det är otroligt intressant och skrämmande. Och ja, jag tror ju på det övernaturliga så ^^;

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag borde se första filmatiseringen! :) Det gör jag också, det gör den här ännu mer obehaglig när det verkar vara något så ondskefullt som finns där.

      Radera