måndag 19 september 2016

Otroligt högt och extremt djupt av Annelie Pompe


Originaltitel: Otroligt högt och extremt djupt 
Sidor: 254 (Inbunden)
"Annelie Pompe är välkänd äventyrare, bergsbestigare och fridykare. Hon har fridykt till världsrekorddjupet 126 meter, på ett andetag. Hon arbetar också som föreläsare, bergsguide, coach, fridykningsinstruktör, yogalärare, författare och undervattensfotograf. 
I Otroligt högt och extremt djupt tar hon med oss på sina fantastiska äventyr runt om i världen. Fridykning i Röda havet, klättring på Mount Everest, simning under is i den bohuslänska fjorden. Det är äventyr fyllda av utmaningar, passion, mod - och rädsla. Men hon tipsar också om hur vi alla kan inspireras och utmanas i vår vardag, och hur vi kan hitta tankens kraft och finna vår inre styrka. Det allra största äventyret sker inom oss själva!"
 Den här boken har stått ganska långt bak i min bokhylla i omkring ett år. När jag fick den förra hösten var jag supertaggad på att läsa den, men sen har den blivit stående ändå. Vilket är underligt för det är inte ens så mycket text, den är otroligt snabbläst tack vare vackra fotografier som täcker många av sidorna.

Men nu städade jag lite bland mina olästa böcker och fick syn på den, la fram den på soffbordet och några timmar senare var den utläst. Det är verkligen ett helt otroligt liv hon lever, saker som jag aldrig skulle drömma om att ens försöka mig på. Men jag gillar att hon påpekar det flera gånger, man behöver inte göra alla galna saker hon gör för att ha ett liv fyllt av passion och äventyr. Bara man utmanar sig själv med sin personliga mål, så blir livet lite av ett äventyr. Det finns många sätt att vara modig på och ganska tidigt i boken har hon en liten lista, till exempel sitta själv på ett café (ja jag tog just det eftersom jag känner mig grymt modig varje gång jag gör det).

Det är en väldigt inspirerande bok, inte så att jag vill bestiga berg eller fridyka inom en snar framtid, men bara att fortsätta det jag håller på med. Små steg framåt, små steg för att utmana mig själv i saker jag inte är bekväm med. När jag läste den här fick jag känslan av att jag är på rätt väg och det bara är att köra på.

2 kommentarer:

  1. Jag har hört om henne förut och blir väldigt nyfiken på denna :) Vad fint att den känns relevant också för små vardagsäventyr :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är absolut läsvärd, både för texten och de otroliga fotona :)

      Radera