torsdag 6 april 2023

Joyland av Stephen King

 

Originaltitel: Joyland
Sidor: 300 (Inbunden)
"College student Devin Jones took the summer job at Joyland hoping to forget the girl who broke his heart. But he wound up facing something far more terrible: the legacy of a vicious murder, the fate of a dying child, and dark truths about life-and what comes after-that would change his world forever. A riveting story about love and loss, about growing up and growing old - and about those who don't get to do either because death comes for them before their time."

Joyland är en berättelse som går i ett lite mer långsamt tempo. Devin Jones är 21 och tar ett sommarjobb på ett nöjesfält. Han får höra talas om att en av attraktionerna sägs vara hemsökt av en tjej som mördades där. Men ganska långt in i boken får det stå lite i bakgrunden. Det är först mot slutet det får mer plats. Innan dess får vi lära känna Devin, se hur han får vänner och kommer över hjärtesorgen efter att hans flickvän gjort slut.  

Jag gillar den verkligen. Det gör inget att mysteriet inte står för så stor del. King skriver så bra och levande om Devin och hans sommar, det känns som att jag är där. När det börjar hända grejer så blir det däremot spännande och intensivt. Men utan att bli för mycket, som Kings slut ibland har förmågan att bli. 

Den slutar istället väldigt känslosamt och jag tyckte det var ett riktigt bra avslut på en bra berättelse.

4 kommentarer:

 1. Jag vill ju hemskt gärna läsa denna och hade hoppats på att det skulle komma en översättning, men det gör det nog inte. Jag som inte vill nöjesläsa på engelska, det blir alldeles för jobblikt då 🤔

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det verkar inte som att det är en översättning på gång, det är synd att så många av Kings och Koontz böcker inte översätts mer :/

   Radera
 2. Så roligt att du tyckte om den! :) King är ju väldigt bra på att skapa karaktärer och miljöer. :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack igen för den :D Ja det är han fantastisk på! :)

   Radera