måndag 10 april 2023

En gnista i mörkret av Stacy Willingham

 

Originaltitel: A Flicker in the Dark
Sidor: 336 (Inbunden)
"Chloe Davis är dotter till en seriemördare som dömdes och fängslades när hon var tolv. Offrens kroppar påträffades aldrig och de döda flickorna antas vara gömda någonstans i Louisianas våtmarker. Fallet blev ökänt och familjen slogs i spillror.

Pappans brott hemsöker henne fortfarande, men Chloe har lyckats bygga upp ett nytt liv. Hon är numera en respekterad psykolog verksam i Baton Rouge, och hon har en kärleksfull pojkvän. Men hon har inte lyckats slå sig fri - ibland blir hon paranoid och tror att det förflutna ska komma ikapp henne. 
När en ung flicka - som också är en av hennes egna patienter - försvinner, blir Chloes värsta mardröm verklighet. En gnista är allt som behövs för att allt i tillvaron ska förvandlas till aska och mörker. Efter så många år trodde hon inte att fler mord skulle begås, men hon hade fel."

 En gnista i mörkret är en spännande debut! Jag läste den under ett dygn, det var en bok jag såg fram emot att plocka upp igen så fort jag var tvungen att pausa läsningen. 

Trots att jag har lite svårt att förstå alla val huvudkaraktären, Chloe, gör så köper jag det ändå. Hon har gått igenom mycket som gör att hon har svårt att lita på människor och skapa ärliga relationer med andra än sin bror, som har precis samma problem.

Jag tror ganska länge att jag har listat ut hur det hänger ihop, men jag har så klart helt fel. Jag skulle bli en värdelös detektiv! Stacy Willingham är ett namn jag kommer hålla utkik efter i framtiden, det ska bli väldigt intressant att se vad hon skriver härnäst.

8 kommentarer:

  1. Du är inte den enda som skulle vara dålig på att lösa fall! ;) Det är sällan jag lyckas! Den här blir jag nyfiken på, hade inte hört talas om den förut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha skönt att jag inte är ensam :D

      Radera
  2. Den här läste jag nyligen på originalspråk och gillade.
    https://tofflandel2.com/2023/03/02/a-flicker-in-the-dark/

    SvaraRadera
  3. Jag har den boken på min TBR lista och även hennes nya bok all the dangerous things ligger på min TBR lista. Funderar på att göra en läsvlogg där jag läser båda hennes böcker :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hennes nya vill jag också läsa :) Vore kul med en sån läsvlogg! :)

      Radera