onsdag 21 juli 2021

All denna vrede av Cara Hunter

 

Originaltitel: All the Rage
Sidor: 407 (Inbunden)
Serie: Adam Fawley (del 4)
Recensionsexemplar: Från Louise Bäckelin förlag, tusen tack!
"En tonårsflicka hittas irrande omkring i utkanterna av Oxford, uppriven och omtumlad. Hon berättar att hon blivit indragen i en bil, att någon dragit en plastpåse över hennes huvud och sedan kört henne till en avskild plats där hon blivit utsatt för övergrepp. Ändå vägrar flickan att anmäla sin förövare.

Kriminalkommissarie Adam Fawley påbörjar en utredning men kommer ingenstans eftersom flickan inte vill samarbeta. Döljer hon något och i så fall vad? Och varför får Adam en känsla av att han har varit med om det här fallet tidigare?

När ytterligare en flicka försvinner har Adam inte längre något val. Om han inte börjar gräva i sitt förflutna, kanske den här flickan inte kommer tillbaka."

Jag tycker verkligen om den här serien. Det är sträckläsningsböcker som är utformade på ett lite speciellt sätt. Blandat med den vanliga texten får vi ta del av artiklar, kommentarer från internetforum, sms och så vidare. Det är bara att erkänna att jag är svag för sånt. 

Fallen i den här delen är riktigt spännande och helt omöjliga att lista ut svaren på i förväg. När allt avslöjas är jag verkligen inte beredd och det är ett bra betyg! Jag kan däremot inte skriva så mycket om själva handlingen då det känns väldigt lätt att spoila små detaljer som är bäst att man upptäcker under läsningen.

Adam Fawley är en karaktär jag fastnat för. Han och hans fru har varit med om mycket men han känns ändå inte som den klassiska poliskaraktären med ett trasigt äktenskap. Han verkar istället vara en bra polis och människa. I den här delen fick man veta mer om bakgrunden till hans förhållande och det tyckte jag var intressant. 

All denna vrede slutar på ett sätt som verkar utlova en riktigt intensiv fortsättning och jag ser fram emot att läsa vidare när den kommer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar