onsdag 12 maj 2021

Vargen och månen av Margit Sandemo

 

Originaltitel: Vargen och månen
Sidor: 157 (Pocket)
"Ingen visste egentligen vad som hände i det stora skrämmande palatset den gången för länge se. Hade Duncan, den vackre ynglingen som dök upp från ingenstans, samband med det som hände? Sandra ville lösa gåtan kring Duncan - som hon älskade..."

Det känns som att det var riktigt länge sedan jag läste något av Margit Sandemo. Är det stor litteratur? Nej, det är det verkligen inte. Men det är ändå något speciellt med att hoppa in i hennes böcker. Det är en sorts trygghetsläsning även om jag inte har läst just den här boken tidigare.

Vi får följa Sandra Winter som har växt upp i ett rikt hem, men när hennes pappa dör visar det sig att han har stora skulder och Sandra står där utan något kvar. Hon får flytta in och börja jobba hos en familj som bor i ett stort palats som bär på mörka hemligheter. 

Det är lite spännande, väldigt lättläst och som en paus för hjärnan att läsa den här boken. Den är kort och jag behöver inte koncentrera mig så mycket. Ibland är det precis vad jag behöver. 

4 kommentarer:

  1. Åh är det här ännu en serie av henne? :D Håller med om att man behöver en sån typ av läsning ibland.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sandemo-serien är en serie med fristående böcker tror jag! Den här hänger inte ihop med någon annan bok om jag förstår det rätt :)

      Radera