onsdag 19 maj 2021

Mördarens jakt av Robin Hobb

 

Originaltitel: Assassin´s Quest
Sidor: 839 (Inbunden)
Serie: Berättelsen om Fjärrskådarna (del 3)
"I Mördarens lärling och Varbroder trollband Robin Hobb läsarna med berättelsen om ett rike på randen till undergång och vi fick lära känna den unge man, oäkta son till en prins, som troddes kunna ändra på detta öde. I den tredje och avslutande boken når detta drama sin höjdpunkt."

Nu har vi äntligen läst färdigt den här trilogin i vår lilla grupp på Instagram. Och jag måste säga att det är äntligen. De senaste veckorna har jag inte alls varit peppad på att plocka upp Mördarens jakt. Kanske var det dumt att läsa alla tre så tätt inpå varandra eller så var den här boken bara inte för mig. 

Det är sista delen i den här trilogin, man kan tycka att det borde hända mycket, vara lite mer action. Det är det inte. Det går så långsamt. Det känns som saker upprepar sig i nya miljöer. Det är först på slutet det blir lite intressant men inte ens då når det riktigt vad jag hade förväntat mig. 

Den är absolut bra skriven. Det finns vissa karaktärer jag önskar jag hade fått lära känna mer. Jag hade gärna läst böcker ur deras perspektiv. Det finns en varg, det är alltid ett plus. Jag kan ändå tänka mig att läsa mer Hobb i framtiden, men det kommer nog dröja ett tag och jag kommer inte läsa en hel trilogi så här tätt. 

2 kommentarer:

  1. Oj, tråkigt att den var så seg. Som du skriver brukar ju 3:or oftast vara lite mer fartfyllda och spännande. Synd!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen! Kanske hade det inte stört mig om det var lite mer paus mellan att jag plockade upp böckerna men nu blev det för mycket seghet.

      Radera