måndag 14 september 2020

Siri av Lisa Hågensen

 

Originaltitel: Siri
Sidor: 315 (Häftad)
Serie: Jakten (del 1)
"I en inte alltför avlägsen framtid försökte den uråldriga och ondskefulla rörelsen die Herrenvolk lägga Europa under sig genom att avla fram en överlägsen människoras. Men det gick om intet, mycket tack vare Whanzi, en ovanlig femtonåring som lyckades med det osannolika, och Dora, som betalade ett högt pris i sin kamp att störta die Herrenvolk. Vad händer när de goda har segrat? Europa blomstrar och gammal teknologi återupptäcks, men för ungdomarna är det inte över. Whanzi, hennes vänner och Ask, en äkta purebred från The Pure Breed Plant, tar sig norrut, upprättar en bas i Moscow Territory och startar jakten på krigsförbrytarna. Men gruppen splittras. Ask ger sig iväg på en personlig vendetta och Whanzis inre demoner driver henne från den hon älskar i en flykt som får ödesdigra konsekvenser."

Lisa Hågensen har skrivit Purebred-serien som jag har läst och tyckt väldigt mycket om! Siri är första delen i en ny serie som utspelar sig efter Purebred. Det är samma karaktärer och samma värld så har man läst den första serien kommer man känna igen sig en hel del. Man kan läsa Siri fristående men jag tror man får en bättre bild av allting om man läser de andra böckerna först. 

Jag dras snabbt in i handlingen och det är väldigt fint att få återse karaktärer som jag redan känner. Det är lite som att träffa gamla vänner. Det är spännande att följa gängets jakt på olika krigsförbrytare. Deras spaningar och resor blandas med vissa karaktärers försök till ett mer normalt liv. För mig personligen blev det lite mycket av ett pars relationsproblem. Jag kan förstå varför det blir konflikter och vad som triggar igång olika reaktioner men det blev lite mycket av det. 

Det är egentligen det enda som jag inte fastnade för under läsningen. Boken i sig är en riktig bladvändare och när jag väl fick en ledig dag så sträckläste jag större delen av den. Och slutet gjorde verkligen så jag vill kasta mig på fortsättningen på en gång!

4 kommentarer:

  1. Oj, den boken lät riktigt spännande och originell! Aldrig hört talas om Purebred-serien, så bra tips! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Serien är jättebra! :) Skulle rekommendera att man börjar från första boken i Purebred ändå fast den här ska vara fristående :)

      Radera