torsdag 14 mars 2019

Expedition Kanchenjunga av Michelle Paver


Originaltitel: Thin Air
Längd: 7T 12M
Inläsare: Hannes Meidal
"Himalaya, 1935. Den unge läkaren Stephen Pearce reser till Indien för att delta i en expedition med sin äldre bror Kits. Teamet ska bestiga Kanchenjunga, världens tredje högsta berg. En bedrift som ingen har lyckats med förut. De följer bokstavligt talat i spåren på en tidigare, legendarisk expedition som slutade i katastrof. Fem män miste livet då, besegrade av vädrets makter, olyckor och höjdsjuka. Är det verkligen en bra idé att försöka sig på exakt samma resa? Medan förberedelserna fortskrider blir Stephen alltmer illa till mods. Och när expeditionen går av stapeln blir det bara värre. Det börjar med att han ser underliga saker i ögonvrån... Ju högre de kommer, desto värre blir mörkret. Det förflutna vilar tryckande och olycksbådande över gruppen, som ändå envist fortsätter. Men ibland är sanningen så hemsk att det hade varit bättre att inte veta."
En gång för länge, länge sedan i bloggens tidiga år (i slutet av 2012) läste jag Michelle Pavers bok Evig natt och tyckte jättemycket om den. Så jag har velat läsa hennes andra bok Expedition Kanchenjunga ända sedan den kom ut men det har inte blivit av, förrän nu när jag kom på att jag faktiskt kunde ta den som ljudbok!

Och det passade den verkligen bra som. Det känns riktigt klaustrofobiskt ibland när man bara har berättarens röst som fyller tankarna och allt han pratar om är vinter, kyla, mörker och något ondskefullt som lurar utanför tältet. Det är en riktig spökhistoria som jag njuter av att lyssna på. Inget splatter eller blod utan bara den där krypande känslan av att något är fel.

I takt med att Stephen Pearce blir mer och mer orolig så ökar också min puls. Det spelar ingen roll att det är solljus ute när jag lyssnar, det blir ändå obehagligt!
Jag letade runt lite och såg att Paver har en ny bok på gång, Wakenhyrst heter den och verkar också gå åt det övernaturliga hållet! Den ser jag fram emot att läsa.

12 kommentarer:

 1. Tack för tips 😍 ha en fin dag kram från Nina

  SvaraRadera
 2. Jag älskade hennes serie Vargbröder när jag läste den för flera år sedan. Däremot vågade jag aldrig läsa Evig natt eftersom den är just krypande läskig. Jag var på ett föredrag med henne på bokmässan 2012 (tror jag) och då berättade hon om sin research inför just Evig natt. Hur hon hade varit ute och gått med snöskor ensam och hört märkliga ekon trots att ingen annan var där... Hon var väldigt trevlig också. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huh det låter som creepy research! Jag hade inte gjort det :)

   Radera
 3. Tyckte jättemycket om både den här Evig Natt, just för den där krypande skräcken som hon gör så bra. :) Men jag visste inte att hon har en ny bok på gång! Det gjorde min dag! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blev man glad av den nyheten :D

   Radera
 4. Jättebra bok tycker jag. Har inte läst något annat av henne. Inte än i alla fall

  SvaraRadera
  Svar
  1. Evig natt är också väldigt bra! Kan rekommendera den :)

   Radera
 5. wow ser att jag missat 2 stycken michelle paver böcker jag inte visste om :o
  Har läst hennes vargbröder serie och första delen av bronsdolken. Iaf detta ska såklart kollas upp! *_*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du något att se fram emot :D

   Radera