torsdag 28 mars 2019

I mörkret av Cara Hunter


Originaltitel: In the Dark
Sidor: 366 (Inbunden)
Serie: Adam Fawley (del 2)
Recensionsexemplar: Från Louise Bäckelin förlag, tusen tack! 
"Vet du vad grannarna gömmer i sin källare?
En kvinna och ett barn hittas, svårt medtagna men vid liv, inspärrade i en källare. Ingen vet vilka de är och den förvirrade, äldre mannen som äger huset säger att han aldrig har sett dem. Grannarna är chockade hur har detta kunnat hända på deras lugna gata? 
Kriminalkommissarie Adam Fawley gör ett genombrott i utredningen när det uppdagas att en annan ung kvinna och ett barn försvann i samma område för flera år sedan. Men inget är vad det först ser ut att vara och Fawleys eget förflutna gör sig påmint i jakten på en samvetslös förövare."
Det känns som att jag inte har läst så många deckare den senaste tiden. Jag vet inte riktigt varför men det har bara inte blivit så. Jag har kanske inte hittat så många som fångat min nyfikenhet tillräckligt mycket? Men när I mörkret dök upp som en överraskning i brevlådan kände jag det där deckarsuget vakna igen. För det här lät som en spännande bok.

Det är det verkligen också. Herregud vilken bergochdalbana det har varit att läsa den! Jag har blivit lurad så många gånger och den tog vändningar jag aldrig hade kunnat förutse. När jag hade trettio minuters lunch på jobbet en dag hann jag nästan läsa ut det lilla jag hade kvar av den. Det var plågsamt att behöva lägga undan den och vänta några timmar till innan jag kunde få reda på hur det skulle sluta!

Jag kan verkligen rekommendera den om ni söker något spännande! Den första boken i serien om Adam Fawley heter Hemmets trygga vrå. Man behöver absolut inte ha läst den för att kunna läsa den här. Jag har inte gjort det, men nu är jag riktigt sugen på att ta mig an den också.

8 kommentarer:

 1. Det är sällan jag läser "moderna" deckare men den här har jag också tittat på. Jag vill gärna att det ska hända lite i böckerna och det verkar som om det gör det i den här. Ska nog skriva upp den på önskelistan! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja händer saker gör det verkligen! :)

   Radera
 2. Jag läste den första delen men så glömde jag bort den, oj, oj. 😲

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du andra spännande kvar att se fram emot! :D

   Radera
 3. Läser inte deckare så ofta men blir onekligen sugen på den här. Ska se om den finns på storytel.
  Angående den tidigare boken om häxprocesserna så har en åländsk författare precis släppt en bok om häxprocesserna på Åland. Tycker den låter väldigt intressant, speciellt då det är på hemmaplan, så den ligger på min lästlista. Märket av Carina Karlsson https://www.adlibris.com/se/bok/market-9789515247988

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Ska kolla upp den :)

   Radera