tisdag 3 juli 2018

Julia och Jack av Anna Lönnqvist


Originaltitel: Julia och Jack
Sidor: 330 (Danskt band)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack! 
"Allt börjar med den där weekenden i New York. Äntligen ska Julia få tid tillsammans med sin stora kärlek, som hon annars bara träffar under stulna ögonblick i sin lägenhet. Men när de stöter ihop med Julias expojkvän Jack blir inget som planerat. Av bara farten ger Julia sken av att hon och Rickard lever ett helt annat liv än de gör. Det som de en dag ska leva. Något som får större konsekvenser än hon kan ana.
Samtidigt får Julias syster ett brev vars innehåll hon inte tänker avslöja för någon, allra minst Julia. Men när Julia gör en besynnerlig upptäckt blir det allt svårare för hennes syster att hålla tyst om den familjehemlighet som riskerar att förstöra allt. Julia inser i sin tur att hon inte längre kan ducka för de stora frågorna. Vill hon verkligen ha den framtid hon trott? Finns det några känslor kvar mellan henne och Jack? Och vem var det egentligen som krossade vems hjärta den där gången?"
Det här var en härlig liten sommarpärla som jag läste ut dagen innan midsommarafton. Vilket var väldigt passande eftersom det firas midsommar i boken! Anna Lönnqvist har tidigare skrivit Tjugo år till dig som jag läst och tyckt om. Har ni hängt med ett tag kanske ni minns att det är det omslaget som alltid ger mig hemlängtan!

Den här gången får vi följa Julia och hennes syster Petra. Kapitlen växlar mellan deras olika perspektiv, men mest handlar det om Julia. Ett möte med hennes expojkvän gör så att hon börjar ifrågasätta allt hon tror sig veta och vilja. Samtidigt verkar det som gamla hemligheter från hennes barndom är på väg att leta sig fram och saker hon trott sig vara säker på börjar rasa.

För mig är det här perfekt läsning när min hjärna bara behöver koppla bort. Jag kan läsa och bara försvinna ett tag till ett ställe där jag inte behöver tänka på allt runtomkring. Jag dras med i Julias liv, känner med henne vissa gånger och irriterar mig på henne andra. När hennes hjärta slår snabbare, vare sig det är av rädsla eller kärlek, gör mitt också det, eftersom Lönnqvist är så duktig på att beskriva känslor.

Hon kan verkligen skriva feelgood-romaner som berör. Eftersom delarna med Petra och någon slags hemlighet finns med så är det inte bara fluffigt och som ni vet är det något jag uppskattar. Det behövs lite svärta även i sådana här böcker för att jag verkligen ska fastna.

Så behöver ni något att läsa i sommar som lämnar er med en varm känsla inombords kan jag verkligen rekommendera den här fina boken!

2 kommentarer:

  1. Den här boken är jag nyfiken på. LB förlag brukar ge ut riktigt bra litteratur.

    SvaraRadera