onsdag 4 juli 2018

Walden av Henry David Thoreau


Originaltitel: Walden
Sidor: 360 (Inbunden)
"Henry David Thoreau is considered one of the leading figures in early American literature, and Walden is without doubt his most influential book. It recounts the author's experiences living in a small house in the woods around Walden Pond near Concord in Massachusetts. Thoreau constructed the house himself, with the help of a few friends, to see if he could live 'deliberately' - independently and apart from society. The result is an intriguing work which blends natural history with philosophical insights, and includes many illuminating quotations from other authors. Thoreau's wooden shack has won a place for itself in the collective American psyche, a remarkable achievement for a book with such modest and rustic beginnings."
Jag tycker verkligen om min lilla utgåva av Walden. Den är otroligt vacker. Men, jag har nog svårt att säga att jag ordentligt har tagit igenom mig den här boken. Jag tog mig vatten över huvudet när jag valde att läsa den på engelska, det insåg jag ganska snabbt.

Den är, för mig i alla fall, otroligt svårläst så här. Jag tappar koncentrationen och börjar tänka på annat för att språket är för tungt. Så jag kan egentligen inte säga så mycket om själva boken, utan jag får helt enkelt försöka komma tillbaka till den igen längre fram i livet fast då på svenska! Jag hoppas det ska gå bättre då.

8 kommentarer:

 1. Otroligt vackert omslag iallafall!

  SvaraRadera
 2. Jag har den på svenska och har kom igenom en tredjedel innan jag lade den åt sidan. Men jag har inte gett upp den, vill ändå ta mig igenom den. Den är kanske en av de där böckerna man ska schemalägga att läsa lite i då och då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan du ha rätt i! Ingen att sträckläsa :)

   Radera
 3. Vad synd! Jag tror jag tyckte väldigt mycket om åtminstone den första halvan eller så, det var så fint och mysigt att läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer definitivt försöka igen fast på svenska! :)

   Radera
 4. Jag läste North and South av Elizabeth Gaskell som juni månads klassiker, och har skrivit en recension på den plus i min halvårsuppdatering inlägg även skrivit om klassikerna de första 6 månaderna och att jag även tänker vara med på andra halvan av året klassiker läsning med.
  Sen kan jag tipsa om att läsa recensionen av M Train i dag där jag nämner dig pga jag skriver en hel del om Doctor Who.

  SvaraRadera