måndag 2 juli 2018

Stormsystern av Lucinda Riley


Originaltitel: The Storm Sister
Sidor: 579 (Inbunden)
Serie: De sju systrarna (del 2)
Recensionsexemplar: Från Bazar förlag, tusen tack! 
"Den begåvade seglaren Ally D'Aplièse är mitt i förberedelserna inför ett av världens mest utmanande tävlingsrace när nyheten om hennes fars död når henne. Hon tar farväl av sitt livs kärlek, en man hennes familj inte vet existerar, och skyndar tillbaka till sitt barndomshem, ett förtrollande château där hon och hennes fem systrar - alla adopterade som nyfödda - växte upp. När systrarna samlats tilldelas de alla varsin ledtråd som ska leda dem i sökandet efter sina ursprung. 
Efter en fruktansvärd olycka lämnar Ally haven. Den ledtråd hon fått av sin döde far leder henne till Norge, och omgiven av den majestätiska skönheten i ett okänt fädernesland upptäcker Ally en etthundra år gammal historia om Anna Landvik, en begåvad sångerska med en överraskande koppling till kompositören Edvard Grieg. Men ju mer Ally lär sig om Anna, ju mer börjar hon ifrågasätta vem hennes adoptivfar, Pa Salt, egentligen var - och varför hennes sjunde syster saknas."
Som ni kanske minns älskade jag första delen i den här serien, De sju systrarna, det var en av förra årets bästa böcker och jag rekommenderar den fortfarande så fort jag får chansen! Stormsystern har varit otroligt efterlängtad och ni kan ju tänka er hur höga förväntningarna var och hur nervös jag var när jag plockade upp den.

Som tur är infriades alla önskningar! Den här fångade mig precis lika mycket som bok nummer ett. Jag tycker verkligen om Ally och Anna. De är två starka kvinnor som ser till att lösa alla problem som dyker upp och ta kontroll över sina egna liv. Speciellt Anna är imponerande, som levde i en tid då kvinnor inte hade lika mycket frihet som Ally har och som dessutom gick igenom en hel del jobbiga händelser i sitt liv. Precis som i förra boken hoppar det alltså mellan nutid och dåtid, men bytena är väldigt tydliga och det blir inte för ofta.

Lite extra kul är det att Allys letande för henne till våra grannar i Norge! Genom hennes försök att ta reda på vart hon kommer ifrån får man även en inblick i hur det var i landet när det blev ockuperat av tyskarna under andra världskriget. Musik och skapande har en stor betydelse i boken och jag blir själv sugen på att skriva när jag läser, den får mig att sakna tiden då jag alltid satt med penna och papper.

Det går absolut att läsa Stormsystern fristående, men jag tycker verkligen att man ska börja med första boken och sen bara fortsätta framåt. Tredje delen, Skuggsystern, kommer ut i september och jag längtar redan! Det här kommer nog bli en ny favoritserie hos mig.

10 kommentarer:

 1. Den här skall jag försöka hinna med under sommaren. Gillade den första i serien.

  SvaraRadera
 2. känner igen, men har inte läst. Inte omöjligt att jag gör det

  och så en stilla undran: sex månader, sex klassiker???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Jag pratar om andra halvåret och vilka klassiker jag ska läsa i ett inlägg lite tidigare :)

   Radera
 3. Är så nyfiken på att läsa något av Riley, tror de är i min smak :)

  SvaraRadera
 4. Vet du om det är en trilogi eller om det ska komma fler böcker efter den i september?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag förstår det är det sju böcker i serien :)

   Radera
 5. Åh jag ser så mycket fram emot att läsa den här för det vill jag göra :D

  SvaraRadera