torsdag 12 juli 2018

Wonderlandishlytag


Jag lånar helt fräckt den här taggen från Boklunga! Tyckte det var så roligt att läsa hennes svar och blev sugen på att göra den själv :). Gör den ni också och säg gärna till i kommentarerna i så fall så kollar jag in era svar!

Alice; En bok du tappat bort: Hm. Tappat bort vet jag inte riktigt. Men jag vet att vi hade några fina utgåvor av Narnia-serien hos mamma tidigare. Som nog varit mina äldre syskons och nu vet jag inte riktigt vart de är. Jag minns att jag har läst serien i de utgåvorna medan jag bodde hos mamma fortfarande så jag hoppas de finns kvar där någonstans.

The White Rabbit; En bok du inte haft tid att läsa: Haha får säga lite samma som Boklunga, bara en!? Ni som följer min serie videoinlägg om mina olästa böcker vet att det är måååånga böcker som väntat i flera år. Till exempel En fransk curry!

Mad hatter; En bok som gjorde dig galen på ett bra vis: Expeditionen av Bea Uusma. Jag blev besatt av Andrées polarexpedition efter att ha läst den och googlade runt väldigt mycket! Otroligt bra bok som jag verkligen rekommenderar!

Dormouse; En bok du somnat till: Jag tror faktiskt inte jag har somnat till en bok, om man ska ta det bokstavligt talat! Men jag hade som sagt väldigt svårt för Unga kvinnor, den var för mig väldigt långsam att läsa.

Queen of Hearts; En bok som krossade ditt hjärta: Fredrik Backman är oftast skicklig på att krossa mitt hjärta några gånger om i sina böcker.

Knave of Hearts; En bok som gav dig en baksmälla: Här svarar jag faktiskt också samma som Boklunga! Shantaram var en helt otrolig läsupplevelse och det var tomt när den tegelstenen var slut. Jag har också fortsättningen här hemma men inte vågat läsa den, jag är jätterädd att bli besviken för kan den verkligen leva upp till första delen? Det känns tveksamt.

Mock Turtle; En bok som fick dig att gråta: Världen utan dig av Jill Santopolo kom som recensionsexemplar med ett paket näsdukar och de behövs verkligen. Här var det inte tal om en liten ensam tår som dramatiskt rullade nerför kinden, det var vattenfall. Annars är ett säkert kort för att jag ska börja gråta att det handlar om djur. Mannen som talade med elefanter eller Marley och jag till exempel!

10 kommentarer:

 1. Vad kul att du hade Shantaram också! :D Vart verkligen öken efter den. Kunde inte förmå mig att läsa någonting på ett bra tag. Har dock hört att uppföljaren ska vara bra den med. Men jag har så svårt att ta den, den bara står och stirrar på mig. Haha

  Helt med dig på tåget att gråta om djur haha! Blev för övrigt sugen att läsa expeditionen. Måste spana in vad det är. :D

  Kul att du gjorde taggen! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas fortsättningen ska vara bra! Borde verkligen ta tag i den snart :p

   Ja kolla in Expeditionen! Så sjukt bra bok! Speciellt den illustrerade versionen så man får se foton osv :)

   Radera
 2. Åh, har du också läst Mannen som talade med elefanter!?! Vad roligt! Jag tyckte jättemycket om den och har köpt någon mer bok av honom på engelska. :)
  Jättekul att läsa dina tag-svar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag älskade den! Tyckte den var så fascinerande! Visste inte att han hade skrivit mer så tack för tipset! :D

   Radera
 3. Vilken kul utmaning! Angående Expeditionen blev jag också lite besatt av min läsning. Läst flera andra böcker som handlar om André och polarexpeditioner efteråt. På semestern i år ska jag och sambon äntligen åka till museet i Gränna vilket jag velat göra sedan dess!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh lite avundsjuk! Dit hade jag också velat åka :D

   Radera
 4. Vilken rolig tagg! Den måste jag nog göra :) Håller med om att Fredrik Backman är mästare på att krossa hjärtan...

  SvaraRadera