måndag 9 juli 2018

Inkräktare av Tana French


Originaltitel: The Trespasser
Sidor: 471 (Inbunden)
"Det ser ut som ett typiskt partnermord. Ett bord dukat för två. En ung kvinna i festklänning, med skallen spräckt mot gaskaminen. En förutsägbar variant av en gammal historia, den sortens fall som man ger till dem som befinner sig längst ner i hackordningen på mordroteln. 
När mordet på Aislinn Murray landar på Antoinette Conways och Stephen Morans bord på Dublins mordrotel ser det först ut att bli lätt att lösa. Aislinns pojkvän ljuger uppenbarligen i förhören. Men Antoinette är övertygad om att något inte stämmer, och att hon har sett Aislinn någonstans förut. Kanske är det här fallet som hon har väntat på. Fallet som ska bli avgörande för hennes karriär. Som den enda kvinnan och den enda icke-vita utredaren på mordroteln tvingas hon ständigt kämpa mot fördomar och jargong, och mot känslan av att alla bara väntar på att hon ska misslyckas. Samtidigt som Antoinette blir allt mer säker på att någon saboterar utredningen dyker en mystisk man upp utanför hennes hus. Är hon bara paranoid eller är det någon som förföljer henne?"
Jag har tidigare läst Till skogs av French, en bok som jag verkligen gillade men som jag var tvungen att drömma ihop ett eget slut till för att bli nöjd med! När jag såg den här blev jag så klart väldigt nyfiken och nu är den utläst.

Jag har lite svårt för huvudkaraktären, Conway, hon är så jäkla taggig och bara biter ifrån till allt och alla. Svär över hur jobbiga och patetiska människor är i situationer som hon själv inte känner igen sig i. Jag förstår i och för sig att hon känner att hon måste vara hård, det är inte lätt för henne på arbetsplatsen. Men det går som inte att komma nära henne och det gör det lite svårt för mig när jag läser. Sedan tycker jag nog att den är några sidor för lång, det blir ganska utdraget.

I övrigt är det en spännande historia med många svängar fram och tillbaka. Lite mystiska saker i Conways eget liv som dyker upp men det hade jag faktiskt kunnat vara utan. Det mest intressanta är mordoffret, hennes liv och vad som lett fram till att hon nu är död.

Jag är glad att jag har läst den men Till skogs var enligt mig mycket bättre.

6 kommentarer:

  1. Det är viktigt att känna iallafall lite sympati med huvudpersonen. Man behöver inte tycka om, men att känna något måste iallafall jag göra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag håller med! Behöver inte alls tycka om den men något måste finnas där.

      Radera
  2. Conway blev min stora favorit i förra boken, då dök hon upp för första gången. Kanske hade det hjälpt att läsa den, En hemlig plats, först. Den är för övrigt den jag har gillat mest i hela serien :)

    SvaraRadera
  3. I min ordning att läsa Frenchs böcker är En hemlig plats men jag ska läsa denna med.
    Sen kan jag hålla med att French böcker kan vara lite långa, det tyckte jag om Otrygg hamn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Otrygg hamn tror jag inte att jag har läst! Hoppas du kommer tycka om den här sen i alla fall :)

      Radera