onsdag 20 september 2017

De dödas dolk av Jenny Töredal


Originaltitel: De dödas dolk
Sidor: 228 (Häftad)
Serie: Sagan om Ella (del 2)
Ålder: Unga vuxna
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack!
"Den dunkla natten dolde utsikten. Månen lös svagt över den cirkelformade avsatsen som ramades in av stora, kantiga stenar i svart lava. Jag såg två pålar med spetsade huvuden och svalde hårt. Måste få veta vems huvuden som var pålade. Det var därför jag var här. Mitt uppdrag var att vittna om det jag såg. Mot min vilja fortsatte jag framåt. Driven av ett inre tvång.
Snittad människohud, tjockt, levrat blod. Flikiga slamsor längs med halsens kant. Vidöppna, döda ögon. Skrikande. Plågade. Ansiktsuttryck förvridna i dödsångest. Jag kräktes. Hulkade och kräktes igen. Kroppen skakade okontrollerat och benen bar mig inte. Jag sjönk ihop på marken och blev sittande. Nu visste jag vems huvuden som var pålade.
En kuslig dröm blir inledningen på ett mörkt äventyr. Uråldrig magi måste väckas i kampen mot demonkungen Lord Onekr. Älvkorsets bärare tvingas ut på en resa som kantas av ondska, men även kärlek. Allt ställs på sin spets när kampen fortsätter."
Det här är andra delen i en fantasyserie för unga vuxna. Jag läste första delen, Älvkorset, för ungefär ett år sedan och tycket väldigt bra om den. Så när författaren kontaktade mig och frågade om jag ville läsa fortsättningen tackade jag självklart ja!

På Adlibris står det att boken passar från 14 år och uppåt och det kan jag känna är en passande ålder. För det är ganska blodigt vid några tillfällen. Spännande är det däremot hela tiden! Kapitlen är korta och tack vare det starka drivet i berättelsen går det väldigt fort att läsa ut hela boken. Ella är en stark huvudperson och hon fortsätter kämpa emot det medeltida sättet som männen i den här fantasyvärlden ser på saker och ting. Jag hoppas hon blir ännu starkare och mer envis i kommande delar!

Nu slutade allt med en otrolig cliffhanger så det är väldigt frustrerande att behöva vänta på nästa del!

4 kommentarer: