onsdag 1 mars 2017

Spionen på spökskolan av Jesper Lundqvist


Originaltitel: Spionen på Spökskolan
Sidor: 195 (Kartonnage)
Ålder: 9-12 
Serie: Spökskolan (del 1)
Recensionsexemplar: Från Olika Förlag, tack!
"Om det inte varit för getingen hade Silas inte märkt att handen blivit osynlig. Han hade inte heller fått reda på att skolans vaktmästare inte bara var en vaktmästare. Eller att det fanns urgamla gångar som bredde ut sig under skolgården. Och han hade absolut inte upptäckt den märkliga dimman som väller in när klockan slår midnatt. Om Silas hade fått välja skulle allt vara som vanligt. Men det får han inte. Istället dras han in i en helt ny värld, där faror lurar bakom varje hörn."
Spionen på Spökskolan fick jag en förfrågan om att läsa och den lät både rolig och spännande så jag tackade ja. Här får vi möta Silas, hans två mammor, en väldigt underlig vaktmästare och en del mystiska spöken och gastar.

Humor blandas med äventyr när Silas helt plötsligt blir osynlig, som ett spöke utan att ha dött. Han får börja i Spökskolan som ligger i samma byggnad som den vanliga skolan fast på nätterna, så klart, eleverna och lärarna är ju spöken. Silas försöker smälta in men den hemska rektorn anlitar honom som spion och då vågar han inte annat än att lyda.

Det är en bok perfekt för bokslukaren i rätt åldersgrupp. Den är inte för läskig trots alla spöken och jag fick skratta en del också!

6 kommentarer:

  1. Det är en riktigt charmig och rolig bok som jag också gillade riktigt mycket =) Ser framemot de kommande delarna!

    SvaraRadera
  2. Den låter superbra, skulle nog passa till fyrorna på min skola.

    SvaraRadera
  3. Åh den låter jättecharmig! :) Det är något med spökhistorier vilken ålder de än är för :)

    SvaraRadera