torsdag 9 mars 2017

Revolvermannen av Stephen King


Originaltitel: The Gunslinger
Sidor: 221 (Storpocket)
Serie: Det mörka tornet (del 1)
"I en främmande värld med genklanger från vår egen möter vi för första gången Roland av Gilead, den siste revolvermannen, en ensam hämnare ständigt på väg genom ett ödelagt land på jakt efter den undflyende mannen i svart.  
Här lägger Stephen King grunden till sagan om Det mörka tornet. Vi får en glimt av vad Rolands värld har blivit, men inte av hur. Vi träffar Jake, pojken från New York som blir Rolands vän och som ställer honom inför hans livs svåraste val.  
Ännu är Det mörka tornet avlägset. Men det ekar som en storm i fjärran."
Jag fick hela Det mörka tornet i alla hjärtans dag present, tror ni det var en glad tjej här då? Det kan jag lova att det var!

Den här serien har jag velat läsa länge, det är ju något väldigt annorlunda av King! Däremot hade jag läst att många tycker att första boken är seg och tråkig. Så lite nervös var jag när jag började. Men det kanske är bra att gå in så för jag blev bara positivt överraskad! Det var ju inte alls tråkigt eller segt, det var jättebra direkt!

Jag gillar hur Rolands värld knyts ihop med vår egen litegrann utan att man riktigt får förklarat hur eller varför. Men på något vis funkar det och det gör det här äventyret extra fascinerande. Roland själv är också en intressant figur och jag följer honom med spänning. Som man ser här på bloggen är jag redan på bok två och jag är fortfarande fast.

Jag hoppas resten av serien fortsätter så här bra!

12 kommentarer:

 1. Har tänkt läsa den jättelänge men aldrig blivit av. Men nu blir jag sugen igen, och vilken himla fin present!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en superfin present verkligen :)

   Radera
 2. Vilken otroligt fin present! De böckerna är ju så bra (även om jag är en av de som sagt att de första delarna är trista) :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har för mig att det är bland annat hos dig jag läst det :)

   Radera
 3. Jag har lyssnat på första delen och har dålig koll på vad som hände och fastna inte i den...men det kan vara för att det var en okoncentrerad lyssning jag ägnade mig åt då det begav sig, ibland kan det bli så när jag lyssnar på en ljudbok. Så jag har faktiskt tänkt att testa den en gång och då kanske jag tycker den är bättre.

  Minns bara något om en tågresa och att han trillar av och springer efter tåget????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du fastnar bättre om du läser den någon gång :)

   Radera
 4. Det där med förhandstips om böcker man ska läsa är lite dubbelbottnat. Man kan ju bli inspirerad att läsa boken, men det är nog bra om den inte blivit alltför upphaussad. Ibland gör det att det blir nästan omöjligt att komma in i den på mitt eget sätt tycker jag. Är jag för överkänslig eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej du har nog rätt. Man får ju förväntningar om man hör för mycket om en speciell bok.

   Radera
 5. Maken köpte hela serien förra helgen då vi var på Akademibokhandeln. De såldes för 79kr/st och dessutom var det köp 4 betala för 3. Jag skall absolut också läsa böckerna framöver.

  SvaraRadera
 6. Gud så roligt att du börjat läsa Det mörka tornet! Jag blev så sugen på en omläsning nu när jag såg de nya pocketutgåvorna, men jag har ju alla i den "gamla" inbundna versionen. Men det var längesedan jag läste dem nu, och jag är ganska sugen på att försöka mig på allihop igen nu när filmen kommer snart...

  SvaraRadera
  Svar
  1. De nya utgåvorna är verkligen fina :)Ser fram emot att fortsätta på serien!

   Radera