tisdag 28 mars 2017

Konklaven av Robert Harris


Originaltitel: Conclave
Sidor: 285 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Bookmark förlag, tack!
"Påven är död. Bakom Sixtinska kapellets låsta dörrar sitter 118 kardinaler. De har kommit från när och fjärran, och deras uppgift är att delta i världens mest hemlighetsfulla val en konklav.
Under de följande 72 timmarna kommer en utav dem att bli vår tids mäktigaste spirituella ledare påve. Kardinalerna må vara heliga män. Men de har även ambitioner. Och rivaler..."
Det här var en bok jag var nervös för att börja läsa. Jag tror att jag ville ha en ny Änglar och demoner men insåg samtidigt att det inte skulle hända. Så jag var rädd att bli riktigt besviken på grund av mina egna tankar.

Det var så klart inget i stil med Dan Browns bok, men det gör faktiskt inget alls! Den är riktigt bra i sig själv. Jag tycker det är väldigt fascinerande att läsa om konklaven och hur allt funkar runt den, lägg till intriger och hemlighetsmakeri så har du en spännande berättelse! Det är egentligen inte ens ett högt tempo som håller igång allt men ändå höll den mig fängslad från början till slut. Jag ville veta svaren på alla hemligheter och självklart få reda på vem som till slut skulle bli den nya påven.

Det enda negativa jag egentligen kan säga är att det blev lite förvirrande ibland med namnen på alla olika kardinaler, men det gick att ta sig igenom.

5 kommentarer:

  1. Den här skall jag läsa snart.

    SvaraRadera
  2. Min man läser Harris alla böcker men jag har faktiskt inte läst en enda. Kanske dags att göra det, de finns ju lättillgängliga hemma i hyllan.

    SvaraRadera
  3. Jag blev riktigt oväntat förtjust i denna, mer än jag trodde jag skulle bli. Blev så fascinerad av alla små detaljer och ceremonier som omgärdar det mesta inne i Vatikanen.

    SvaraRadera