tisdag 21 mars 2017

Morden på Mangle Street av M.R.C Kasasian


Originaltitel: The Mangle Street Murders
Sidor: 333 (Inbunden)
"Året är 1882 och den unga, föräldralösa March Middleton har precis rest till London för att bosätta sig hos sin förmyndare Sidney Grice efter sin fars död. Sidney är landets mest berömde privatdetektiv och March har knappt hunnit anlända förrän han får ett nytt fall på halsen.En ung kvinna har blivit brutalt mördad och allt pekar på att hennes make är den skyldige. Offrets mor är dock övertygad om motsatsen och March erbjuder sig att göra ett försök att rentvå honom.
Spåren tar dem på en resa från East Ends mörkaste gränder till de ståtliga viktorianska villorna i Bloomsbury. Varje ny ledtråd gör Sidney övertygad om klientens skuld, men snart blir det även uppenbart att fallet riskerar att krossa hans goda rykte som privatdetektiv."
Det här var en riktig pärla! Jättemysig deckare, om man nu kan säga mysig om en bok som handlar om mord. Men det är faktiskt det. En pusseldeckare i det viktorianska England, kan det bli bättre? Det var verkligen en berättelse jag inte ville skulle ta slut. Det är ganska hemska mord ändå men hela atmosfären gör att det aldrig blir för mörkt eller vidrigt.

Förutom mord och mysterier finns det även en hel del humor, jag satt och log för mig själv flera gånger under läsningen och det är väl kanske inte så vanligt när man sitter med en deckare i handen. March är en underbar karaktär som verkligen bara vill göra gott. Det kanske gör henne lite naiv ibland men hon har hjärtat på rätt ställe. Hennes förmyndare Sidney Grice är å andra sidan svår att tycka om men hans förmåga att lägga ihop ett och ett är ju det som tar boken framåt. Trots att man kanske inte alltid håller med hans sätt att bete sig.

Jag hoppas det kommer många böcker i den här serien för jag vill fortsätta läsa! Helst nu!

10 kommentarer:

 1. Jag börjar bli alltmer sugen på att läsa den här :)

  SvaraRadera
 2. Den här har legat länge på min önskelista (måste ta det liiiiite lugnt med bokinköpen...)

  SvaraRadera
 3. Alltså jag blev så irriterad på Sidney Grace att jag knappt orkade ta in resten av boken som faktiskt var väldigt mysig! Men för March skulle kommer jag läsa nästa bok också! =)

  SvaraRadera
 4. Nej, men alltså... nu räcker det :) Jag får nog ge upp och bara inse att jag måste läsa denna.

  SvaraRadera
 5. Gillade den också, även om jag inte alls blev klok på likheten med Sherlock till en början 😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du också gillade den :D

   Radera