tisdag 14 mars 2017

De tre följeslagarna av Stephen King


Originaltitel: The Drawing of the Three
Sidor: 413 (Storpocket)
Serie: Det mörka tornet (del 2)
"På en öde strand vid världshavets strand finner Roland av Gilead, den siste revolvermannen, tre sällsamma dörrar. De öppnas alla till vår egen värld, men till skilda tider och människor. Dörrarna leder Roland till den hätske, trotsige Eddie Dean, till den modiga, sargade Odetta Holmes, och till den sadistiske mördaren Jack Mort.
Här fortsätter Stephen King sin saga om Rolands sökande efter Det mörka tornet. Han får medhjälpare men också en glimt av de väldiga krafter han måste övervinna. Och när färden fortsätter är Roland sargad i kropp och själ."
Jag gillade del ett och det här blir bara bättre med bok nummer två. Nu är jag verkligen inne i Rolands värld och vill bara läsa, läsa, läsa. Samtidigt får jag ta det lugnt och ta lite andra böcker mellan delarna, det ska ju inte ta slut för snabbt heller.

I del två får Roland sällskap och det är verkligen färgstarka karaktärer som dyker upp. Eddie är en riktigt stark typ, utan att förstå det själv. Odetta är så fin och hennes historia är helt otroligt. Och till sist har vi Jack Mort, ett riktigt svin rent ut sagt. Tillsammans blir det en galet spännande berättelse.

Nu ser jag fram emot del tre och vad som ska hända där!

4 kommentarer:

 1. Du har det bästa framför dig :)

  SvaraRadera
 2. Ser så mycket fram emot att läsa den här serien. Alla står och väntar i bokhyllan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul :) Hoppas du får chans att börja på den snart.

   Radera