tisdag 28 februari 2017

Hemma hos Bettan av Eli Åhman Owetz


Originaltitel: Hemma hos Bettan
Sidor: 288 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Bokfabriken, tack! 
"De tre barndomsvännerna Bettan, Matte och Carina har fastnat i en grå vardag. Bettan drömmer om att öppna inredningsbutik men harvar på som busschaufför, Mattes författarkarriär vill aldrig riktigt ta fart och Carinas glamorösa liv slås i spillror när hon erbjuds avgångsvederlag från sitt chefsjobb.
De bestämmer sig för att åka tillbaka i tiden, till utsvängda jeans, blå Blend och Kiss. Till Bettans sommarställe där allting en gång började, och där en missuppfattning kommer att leda till den perfekta affärsidén - en retro-retreat för tilltufsade själar."
Det här var en överraskning som dök upp i brevlådan för ett tag sedan. En lagom lättsmält och småmysig feelgoodroman som passar bra när man vill läsa utan att tänka så mycket. 

Kanske passar den ännu bättre om man själv har minnen från 70-talet. Jag var inte ens påtänkt då så mycket av nostalgin flyger över huvudet på mig. Men hade man sin ungdom samtidigt som karaktärerna finns det nog mycket man känner igen sig i när man läser.

Och även för mig som inte har den kopplingen är det trevlig läsning. Det är vänskap, kärlek och försöken att hitta lyckan.

6 kommentarer:

 1. Jag var inte så gammal på 70-talet så det var ingen igenkänning precis.
  Men lättsam bok.

  SvaraRadera
 2. Verkar som en trevlig bok, ser att många har goda saker att säga om den. Kram och hoppas allt är bra med dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas allt är bra med dig också! Kram!

   Radera
 3. Ligger på vänt här hemma!

  SvaraRadera