onsdag 1 februari 2017

Ordbrodösen av Anna Arvidsson


Originaltitel: Ordbrodösen
Ålder: Unga Vuxna
Sidor: 328 (Flexband)
Recensionsexemplar: Från Rabén & Sjögren, tack! 
"En hemlighet som de har bevarat i generationer. Och en hemlighet som ingen av dem ännu känner till.
I en bruksort i Värmland bor sedan århundraden tillbaka en säregen släkt. Kvinnorna kan styra andras tankar och handlingar med sina skrivna ord. Dagen då Alba fyller arton är det hennes tur. När hon kliver in i samlingssalen i den nedlagda byskolan vet hon att ceremonin bara kan sluta på ett sätt. Ingen ordbrodös har någonsin misslyckats med sitt inträdesprov.
Inte förrän nu."
Den här boken har jag vetat om länge. Jag följer författarens Instagram och har sett hennes arbete fram till den färdiga slutprodukten. Nyfikenheten blir lite extra stor när man är med en bok på det sättet, så när förlaget frågade om jag var intresserad av att läsa den var det självklart att tacka ja.

Ordbrodösen är riktad mot unga vuxna men fungerar jättebra även för mig som vuxen. Den är spännande, och trots att den handlar om magiska förmågor får författaren mig att tro på det. När jag läser så är det självklart att det finns en släkt som kan styra dig med det skrivna ordet. Skulle det vara påhittat? Inte då!
Allting är så snyggt sammanflätat! Alba tycker jag om direkt, hon känns mänsklig och äkta hela tiden. Hennes liv vänds verkligen upp och ner när hon inte får den gåva som hon, och alla andra, tagit för givet ska dyka upp på hennes artonårsdag. När hon börjar nysta i anledningen blir det ännu mer fascinerande.

Den gick riktigt snabbt att läsa och nu när den är slut längtar jag efter mer. Jag ser fram emot fler böcker av Arvidsson i framtiden!

13 kommentarer:

 1. Nu skrev jag upp den på att läsa listan;).

  SvaraRadera
 2. Ordbrodösen var en oväntat upplevelse av det bästa slaget :)

  SvaraRadera
 3. Läste nyss ut den här och tyckte den hade ett så spännande tema :) Ska bli intressant att se vad som kommer framöver.

  SvaraRadera
 4. Jag vill också läsa mer av Arvidsson. Det skulle vara lite spännande att få läsa vidare i ordbrodösuniversumet. Varför inte göra som alla amerikanska författare och skriva en novellsamling med deras legender och berättelser?

  SvaraRadera
 5. Jag gillade också boken och fascinerades av blandningen av magi och verklighet, det gör det ju nästan trovärdigt!

  SvaraRadera
 6. Ser också fram emot denna, den ligger i min reservationslista på biblioteket!

  SvaraRadera