torsdag 9 april 2015

När Findus var liten och försvann av Sven Nordqvist


Originaltitel: När Findus var liten och försvann
Längd: 21 minuter
Uppläsare: Helge Skoog 
"Gubben Pettson bor med sina höns på en gård ute på landet. Han känner sig mycket ensam. En dag kommer grannen, Beda Andersson, med en kartong till honom. "Findus gröna ärtor" står det på den med stora bokstäver. Men det är det inte..."
Jag har haft lite svårt att koncentrera mig på att läsa den här veckan. Så jag tänkte att jag lika gärna kunde passa på att testa det här med Storytel. Kanske kan jag göra ljudböcker till något jag kan ta mig igenom trots att det varit svårt för mig tidigare. Det har bara funkat på kvällarna när jag ska sova.
Så nu har jag igång några böcker, den jag lyssnar på när jag är ute och går med Nitro är den som syns till höger här på bloggen.

Men igår kväll när jag inte kunde sova kände jag att jag ville ha något bekant, något tryggt, något lugnande. Så det blev Pettson och Findus, favoriterna från barndomen. Jag har aldrig tidigare lyssnat på dom som ljudbok. Om man nu inte räknar pappa som en levande ljudbok...vilket man i och för sig kanske kan göra.

I alla fall, jag blev väldigt glad när jag såg att det stod Helge Skoog som uppläsare, det kändes som att det var en perfekt träff. Och det var det verkligen. Det blev en fin liten sagostund mitt i natten. Eftersom jag läst böckerna kunde jag så lätt se allting framför mig samtidigt som jag lyssnade. Och det hade den effekt jag ville, det var tryggt och lugnande. Skoogs röst var så rätt och jag gillar hans skiftningar i rösten beroende på vem som pratar.

Jag kommer nog lyssna på fler Pettson och Findus-böcker så här faktiskt. Det var riktigt mysigt.

2 kommentarer: