söndag 5 april 2015

Insurgent av Veronica Roth


Originaltitel: Insurgent
Sidor: 381 (Inbunden)
Serie: Divergent (del 2)
"Ett enda val kan förändra dig - eller förgöra dig. Men varje val har konsekvenser, och när oroligheter väller upp i falangerna omkring henne måste Tris Prior fortsätta att försöka rädda de hon älskar - och sig själv - samtidigt som hon brottas med svåra frågor om sorg och förlåtelse, identitet och lojalitet, politik och kärlek.
Tris initiationsdag borde ha varit en dag fylld av firande och segeryra tillsammans med hennes nya falang. I stället slutade dagen i obeskrivliga fasor. Nu rasar kriget, och konflikterna mellan falangerna och deras ideologier växer.
Tris har förändrats genom de beslut hon fattat, men också som ett resultat av nya upptäckter och relationer. Hon måste nu omfamna sin divergens fullt ut, oavsett vilka risker det innebär."
 Andra boken, inte fullt lika spännande som första men ändå väldigt bra! Det är så svårt att skriva om uppföljare i serier, det känns som allt jag kan säga avslöjar saker.
Jag uppskattar att det inte är för mycket kärlekssaga i det, visst finns det där men det tar inte över tycker jag.

Men jag gillar verkligen Tris! Jag gillar hur stark och självständig hon är även när det blir svårt för henne. Hon gör det hon känner är rätt även om hennes kärlek inte håller med eller när folk som står henne nära sviker.

Det ska bli intressant att se hur filmen är sen när jag får chans att se den. Har sett första och tyckte ju så klart att boken var mycket bättre. Men det gör man väl i 99% av fallen!
Nej helt ärligt, jag har inte mycket vettigt att skriva om den här, jag kan skylla på en vecka med dålig sömn kanske.
Sista delen finns även den här hemma, men den får vänta lite. Jag är ganska säker på att jag vet den stora händelsen som folk pratat om angående den, men jag ser ändå fram emot att läsa den!

2 kommentarer:

  1. Tyckte att serien var riktigt bra. Visst är det så att boken oftast är bättre än filmen, så var det även med Divergent, men jag skall ändå se Insurgent också.

    SvaraRadera