fredag 10 april 2015

Medan mörkret faller av Anna Lihammer


Originaltitel: Medan mörkret faller
Sidor: 335 (Inbunden)
Serie: Carl Hell (del 1)
"Mörkret faller över Europa 1934. I Tyskland har nazisterna tagit maken och i Sverige klubbas steriliseringslagen igenom. 
I Uppsala hittas en framstående akademiker bestialiskt mördad i Anatomiska institutionens källare. Hans kropp har dumpats i ett likkar och i hans huvud finns märkliga hål. Den egensinnige Carl Hell leder mordutredningen och till sin hjälp tar han den radikala polissystern Maria Gustavsson.
I sökandet efter gärningsmannen kastas de in i samhällets finrum, där båda känner sig obekväma - men av olika skäl."
Det här är en bok jag beställde från bokrean eftersom jag fått den andra boken som recensionsexemplar. Då kändes det vettigast att läsa första innan jag hoppade på den andra. Nu ska jag säga att jag läste den här under helgen, som var en svår helg som sagt. Så det var antagligen inte en riktig rättvis tid att läsa något alls på.

Den är otroligt välskriven, det kan jag se även om jag inte sugs in i handlingen. Jag har lite svårt att greppa Carl och Maria, men det kan mycket väl vara för att jag behöver vänja mig vid att de lever på en tid då det inte är som man är van vid nu. Det är också dock väldigt bra beskrivet, väldigt trovärdigt.

 Berättelsen är bra och intressant, det är väldigt frustrerande åsikter som en del av karaktärerna har. Om hur man ska rensa ut folket osv, de tankar som gick då när nazisterna tog makten i Tyskland. Man vill bara skaka om dom för att få dem att inse hur idiotiskt det är, inte för att jag vet om det hade hjälpt.

Hur som helst, det här är ett spretigt inlägg eftersom den lästes under en jobbig tid. Jag fastnade inte helt men ser ändå att den är välskriven och bra. Jag hoppas jag kan ge bok nummer två en mer rättvis chans.

2 kommentarer:

  1. Att den var lite svår att komma in i upplevde även jag. Hoppas tvåan är lite vassare! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett inlägg om tvåan dyker upp i morgon :)

      Radera