fredag 24 april 2015

Född fenomenal av Josephine Bornebusch


Originaltitel: Född fenomenal
Längd: 5 h 41 min
Uppläsare: Josephine Bornebusch
"Född fenomenal är en rapp och originell ungdomsbok om Anne Frank, besatthet och statistik – och hur ett par snygga jeans kan leda hela vägen till Amsterdam. 
Det enda som Rut inte gillar hos sig själv är sitt namn. Och det är ju trots allt hennes föräldrars fel. Rut är nämligen självsäker, klarsynt och lite smartare än alla andra. Det här är inget hon kan rå för – hon är helt enkelt född fenomenal!"
En av mina tankar med att skaffa Storytel är att det kan ge mig chansen att lyssna på lite böcker som jag annars kanske inte skulle plocka upp för att läsa. Lite mer ungdomsböcker som jag själv inte kommer köpa, en del barnböcker har det också blivit. Det här är en sådan bok, jag skulle nog aldrig köpa hem den fysiska boken själv men nu fick jag chansen att ta mig igenom den ändå.

Och det var ju fruktansvärt tur att jag gjorde, för den här gillade jag verkligen. Jag brukar vara ganska svårflirtad när det gäller att få mig att skratta när jag läser. När någon säger "rolig bok" så brukar jag backa några steg och tänka, njaaa det tror jag väl inte (Backman är ett undantag).

Men när jag lyssande på Född fenomenal satt jag faktiskt och skrattade flera gånger. Vilket säkert gjorde att folk på bussen såg mig som knäpp...Men den var riktigt rolig och charmig! Jag älskar Rut och hennes sätt, det är uppfriskande att läsa om en självsäker tjej som är lite annorlunda men är helt okej med det.
Och trots att hon ibland kanske ser ner lite på andra i omgivningen för att de inte är lika smarta som henne (enlligt henne själv alltså) så är det fortfarande skrivet på ett roligt sätt.

Författaren gör en toppenbra uppläsning. Hennes röst passar perfekt och ibland är det nog med bara en röst för att jag ska fnissa lite.
Den här kan absolut rekommenderas om du vill ha lite lättare och rolig läsning.

6 kommentarer:

 1. Denhär tänkte jag köpa i pocket :) men jag tror ljudbok skulle vara ännu bättre..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var riktigt rolig att lyssna på :)

   Radera
 2. Nu låter den helt plötsligt jättebra. Kanske måste läsa den här ändå. :-)

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte också om boken. Rut var en härlig karaktär!

  SvaraRadera