torsdag 17 augusti 2023

A Dowry of Blood av S. T. Gibson

 

Originaltitel: A Dowry of Blood
Sidor: 295 (Häftad)
"This is my last love letter to you, though some would call it a confession...

Saved from the brink of death by a mysterious stranger, Constanta is transformed from a medieval peasant into a bride fit for an undying king. But when Dracula draws a cunning aristocrat and a starving artist into his web of passion and deceit, Constanta realizes that her beloved is capable of terrible things.

Finding comfort in the arms of her rival consorts, she begins to unravel their husband's dark secrets. With the lives of everyone she loves on the line, Constanta will have to choose between her own freedom and her love for her husband. But bonds forged by blood can only be broken by death."

Det här är en väldigt känslomässigt mörk berättelse. Det är en av Draculas älskarinnor som skriver brev till honom, om deras långa, långa liv tillsammans. Och det är en destruktiv relation som målas upp. Samtidigt som det är intensiva känslor, både till honom och till två andra som tas upp i deras lilla familj.

Jag tycker om den och dras med in i Constantas liv. Jag känner med henne i bergochdalbanan hon lever i, ena stunden avgudad och älskad av Dracula bara för att nästa stund utsättas för hans vrede. Hon och de andra två vet aldrig vilket humör han kommer vara på eller vad som kommer göra honom irriterad. Har man varit med om ett destruktivt förhållande är det lätt att känna igen känslan av att tassa på tå för att inte råka göra något fel.

Den är ganska blodig och rå med jämna mellanrum, vilket kan vara bra att veta innan man plockar upp den. Men som sagt, jag gillade den och det var riktigt intressant att läsa om Dracula från ett helt annat perspektiv och på ett nytt sätt.

2 kommentarer:

  1. Det här låter som en bok för mig. Jag har inte läst boken eller böckerna om Dracula än men vill. Den här vill jag också läsa, speciellt om den är lite blodig :)

    SvaraRadera