onsdag 6 maj 2020

Wytches Volume 1 av Scott Snyder & Jock


Originaltitel: Wytches
Sidor: 144 (Häftad)
Serie: Wytches (del 1)
Illustratör: Jock
"When the Rooks family moves to the remote town of Litchfield, New Hampshire to escape a haunting trauma, they´re hopeful about starting over. But something evil is waiting for them in the woods just beyond town. Watching from the trees. Ancient...and hungry."
Det här är ett till seriealbum som jag hörde talas om på någon bokpodd, återigen har jag glömt vilken. Men det som sålde mig var att den skulle vara mer åt skräckhållet och det tackar jag ju inte nej till! Så jag la ett inköpsförslag till biblioteket och de tog in den!

Jag tycker väldigt mycket om tecknarstilen. Det händer mycket i bilderna, de är inte rena utan det ligger nästan som små färgklickar över själva illustrationerna vilket i mitt tycke gör att de verkar mer levande. Vissa är riktigt creepy!

Berättelsen är spännande och obehaglig. Familjen Rooks har flyttat till ett nytt hus och hoppas på att deras dotter ska börja må bättre. Något hemskt har hänt innan flytten och de tänker att en omstart kan vara hälsosam. Men det verkar som att något i skogen väntar på dottern, något som verkligen vill ha henne. Sedan tar det en hel del vändningar som jag inte var beredd på. Den är ganska mörk och kanske inte man ska sätta i händerna på för unga läsare.

Jag gillade den verkligen! Jag försökte leta runt efter en fortsättning men lyckades tyvärr inte hitta något. Det är bara hålla tummarna att det dyker upp till slut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar