måndag 11 juni 2018

Äventyren på Hildasholm - Malum av Hanna Blixt


Originaltitel: Äventyren på Hildasholm - Malum
Sidor: 110 (Inbunden)
Ålder: 9-12
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack! 
"De tre vännerna Maja, Svante och Ludde får veta att den ondskefulle härskaren Malum hotar att ta över världen. Malums strategi är att erövra människors hjärnor och göra så att de inte kan slita sig från mobilen, ens för en minut.
Av någon anledning har Malum svårt att ta över Leksand, som varje år lockar tusentals turister från hela världen och som har världens största midsommarfirande. De tre vännerna får veta att Malum inte tycker om traditioner och kultur och sätter ihop en plan för att stoppa honom. 
Men har de rätt? Är det verkligen föremål som står för traditioner och kultur som kan stoppa Malum, eller är det något annat?"
Hanna Blixt är författare till serien Äventyren i Sagofallen som jag har haft glädjen att få läsa och som jag tyckt mycket om! Så nu när hon kom med en bok utanför den världen var jag så klart nyfiken och blev väldigt glad när den dök upp i brevlådan.

I Äventyren på Hildasholm - Malum får vi följa Maja, Svante och Ludde. Tre ungdomar som blir indragna i en kamp mot Malum; en ond kraft som vill ta över människor med hjälp av tekniken. Alla sitter mer och mer vid sina telefoner och datorer och blir hela tiden gråare i ansiktet.

Det är en spännande berättelse med mycket fart och korta kapitel. Från första sidan händer det något och sedan fortsätter det genom hela berättelsen. Jag tror inte det finns tillfälle för någon att bli uttråkad!

Förutom att det är ett äventyr är det också ett tillfälle att fundera hur mycket vi sitter vid våra skärmar. Det är väl svårt att neka till att de tar upp väldigt mycket av vår tid? Sedan funderas det också över vad traditioner kan vara och vad som egentligen är viktigt. Är det sakerna i det vi är vana vid som är viktiga eller är det att vi gör något tillsammans?

Blixt är verkligen en författare jag tycker om att följa och jag ser fram emot att fortsätta göra det!

2 kommentarer:

  1. Nämen, spännande med en bok som utspelar sig på Hildasholm. Eftersom jag kommer från Dalarna har jag varit där många gånger. Kan tänka mig att naturen runt herrgården kan passa sig för äventyr :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad kul! :) Extra roligt när böcker handlar om ställen man varit på i verkligheten :)

      Radera