onsdag 8 november 2023

Jag kommer att hitta nyckeln av Alex Ahndoril

 

Originaltitel: Jag kommer att hitta nyckeln
Sidor: 264 (Inbunden)
Serie: Nyckelserien (del 1)
"Privatdetektiv Julia Stark får ett oväntat besök på kontoret av en man. Han är en av ägarna till ett framgångsrikt familjeföretag. Dagen innan hade de haft bolagsstämma och middag på godset i Västernorrland. På morgonen hittade han ett fotografi i sin telefon på en bunden, blodig man med en säck över huvudet.

På grund av alkoholrelaterad minnesförlust har han ingen aning om var bilden kommer ifrån och vill därför anlita Stark detektivbyrå för att ta reda på om det är han som är förövaren innan polisen kopplas in.

Julia ber sin exman Sidney Mendelson att ta ledigt från Norrmalmspolisen och följa med henne till skogarna. Hon vet att hon kommer att behöva hans hjälp och drömmer samtidigt om att på något sätt vinna tillbaka hans kärlek.

Julia och Sidney tas emot som gäster på det överdådiga godset och börjar leta efter sanningen medan de äter middagar och umgås med alla familjemedlemmar som teoretiskt sett skulle kunna vara iblandade i mordet."

Jag blev väldigt nyfiken när jag såg att författarparet bakom Lars Kepler skulle komma med en helt ny serie under nytt namn. Pusseldeckare brukar jag ju dessutom tycka om så det kändes lovande.

Men nja. Jag fastnar aldrig helt för karaktärerna. Mysteriet gör att jag läser ut boken för att jag vill veta lösningen men jag tycker inte det blir riktigt spännande någon gång. Jag kanske bara hade alldeles för höga förväntningar eftersom jag gillat böckerna om Joona Linna så mycket. 

Jag tror nog att många kommer tycka om den här, det var bara inte rätt bok för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar