måndag 13 november 2023

Glasmannen av Anders De La Motte

 

Originaltitel: Glasmannen
Längd: 16 h 9 min
Serie: Asker (del 2)
Uppläsare: Gunilla Leining
"Kriminalinspektör Leo Asker har just funnit sig till rätta som chef för Avdelningen för förlorade själar då hennes far hör av sig, efter år av tystnad. En kropp har hittats vid hans gård, polisen är honom i hälarna och han kräver Leos hjälp. Men är pappan så oskyldig som han hävdar eller försöker han återigen fånga Leo i sitt nät? 
Samtidigt flyttar Martin Hill till ett avskilt gods för att skriva företagsledaren Gunnar Irvings biografi, lockad av att de mytomspunna ägorna rymmer en privat ö med ett övergivet stjärnobservatorium. Snart upptäcker Hill att trakten har fler berättelser - om mystiska ljussken och illa tilltygade kroppar. Medan Asker och Hill nystar i virrvarret av trådar stiger Glasmannen upp ur det mörker från vilket ingen återvänder. Ingen utom han."
Som jag har väntat på Glasmannen! Jag lyssnade på första delen, Bortbytaren, för ungefär ett år sedan och blev helt fast. Hade jag kunnat hade jag lyssnat vidare direkt, men jag fick snällt vänta.

Det är riktigt spännande och ganska obehagligt. Asker och Hill får olika uppdrag att nysta i men de håller kontakten och hjälper varandra där de kan. Jag gillar dem båda och tycker det är intressant att följa dem och se hur deras vänskap utvecklar sig. De stöter på många olika karaktärer under berättelsens gång, några som man kan känna sympati för och några som är läskiga och väldigt lätta att känna motvilja för. 

Det känns som att Asker börjar finna sig mer till rätta på sin nya avdelning och som att teamet där kan bli riktigt starkt och bra. Jag hoppas på att vi får se ännu mer av det i kommande böcker. Nu är det bara att börja vänta på del tre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar