onsdag 22 november 2023

Annars mördar jägarn dig av Sofia Rutbäck Eriksson

 

Originaltitel: Annars mördar jägarn dig
Längd: 10 h 31 min
Serie: Arvidsträsk (del 4)
Uppläsare: Fredde Granberg
"Arvidsträsks lugna höststämning skakas om när en man hittas död vid ett jakttorn i närheten. I samma jaktlag finns Saga Wall, men kan det verkligen vara en av hennes vänner som står bakom det brutala mordet? Och är Saga själv i fara? 
Rolf Ström, som lockats tillbaka till polisyrket, samarbetar med polisinspektör Lagerkvist. De kämpar mot klockan för att lösa mysteriet innan fler kommer till skada och för att spåra upp en jägare som försvunnit i de vidsträckta skogarna. Trots oron fortsätter livet runt sjön med familjebestyr och Oscars senaste storslagna idé. Samtidigt anlitas byns deckarförfattare, Riita Niemi, för att hjälpa 106-årige Knut att lösa ett annat försvinnande - hans väns oväntade frånvaro från deras årliga pratstund uppe på Arvidsträskberget."

Sofia Rutbäck Eriksson är tillbaka med en ny del i serien om gänget i Arvidsträsk. Det är ett härligt gäng att återse och Fredde Granbergs uppläsning gör att jag fylls med glädje så fort jag lyssnar. Han ger de olika karaktärerna sina egna röster och alla passar så perfekt till deras personligheter, det är helt otroligt hur bra han lyckas!

Mysteriet är som vanligt riktigt klurigt och spännande utan att det är blodsplatter överallt. Det är några gånger som pulsen höjs och jag blir nervös för hur det ska gå. Samtidigt finns det humor och väldigt mycket värme och kärlek. Det är ett sammansvetsat gäng som bor i Arvidsträsk och när jag lyssnar känns det som jag blir en del av deras gemenskap för ett tag. 

Även om jag gillar alla återkommande karaktärer så är 106- årige Knut favoriten. Han är så speciell och finurlig med ett väldigt stort hjärta. Böckerna om Arvidsträsk har blivit en favoritserie och jag ser med spänning fram emot nästa del!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar