onsdag 11 november 2020

Vindarna viskar ditt namn av Anne-Lie Högberg

 

Originaltitel: Vindarna viskar ditt namn
Sidor: 253 (Inbunden)
"Vanja lämnar både sin hemort och sitt förflutna för den lockande tjänsten som reporter 30 mil söderut. Men när allt det som lockat visar sig vara en irriterad och otrevlig arbetskamrat och en enformig miljö börjar hon tvivla på om hon tagit rätt beslut. När hon råkar på en gammal artikel om en händelse som ingen vill prata om börjar hon i hemlighet att undersöka det som hänt. Det som ingen vill kännas vid. Allt för att förtränga det som hon själv lämnat bakom sig.

Linas liv är perfekt. Hon har Jesper, Melker, ett heltidsjobb och ett fint hus. Men det är något som skaver när småbarnslivet och vardagen går som på repeat. Hon inser att den gnista som Jesper en gång tände långsamt håller på att slockna. Och när någon annan blåser liv i hennes glöd vet hon inte om hon skall våga ta klivet ut i det okända.

Lilly var en gång ägare och grundare för lokaltidningen som alla på orten ivrigt väntade på. Då hade allt varit nytt och spännande. Nutiden skrämmer henne. Nya bekantskaper också. Så när Vanja börjar ställa frågor drar hon sig instinktivt undan. Snart gör sig det förflutna påmint, och sanningarna som uppdagas förändrar allt."

Jag har läst tre tidigare böcker av Anne-Lie Högberg och gillat alla. Vindarna viskar ditt namn är den fjärde och min nya favorit. Den är riktigt bra!

Min favoritkaraktär att följa är Vanja. Hon är väldigt nyfiken och börjar i sitt jobb som journalist gräva i något som många verkar vilja lämna i det förflutna. Samtidigt har hon en personlig sorg att bearbeta och jag tycker hon är lätt att känna med. 

Lina är också en karaktär jag hejar på. Det är svårt att våga ta steget ut i något nytt och lämna det trygga som man haft i så många år. Hon känns verklig och jag tror många kan relatera till tankarna och känslorna hon går runt med. 

Jag läste den här boken i början av en flytt och den var perfekt för det. Lätt att sjunka ner i och sedan var det bara att låta sidorna flyga fram. Det var ett underbart sätt att slappna av på och den hjälpte mig verkligen att ignorera kaoset som formades omkring mig när flyttkartongerna bara blev fler och fler. 

När jag skriver det här inlägget har det gått ett tag sedan jag läste ut den och därför känns det som att jag inte gör den rättvisa med min slutkörda hjärna. Jag vill i alla fall rekommendera den till alla som gillar gamla hemligheter och komplicerade relationer. Det ryms mycket mellan pärmarna!

4 kommentarer:

 1. Den här verkar riktigt bra och läsvärd. Tack för ditt tips!

  SvaraRadera
 2. Den lät onekligen intressant. Inte hört talas om den förut dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var bra och härlig att koppla bort stressen med :)

   Radera